EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven
21 oktober 2024

12 niet te missen stops op Tenerife

Ontdek authentiek Tenerife met een huurauto

Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden en is verrassend veelzijdig. Het eiland heeft de naam overlopen te worden door toeristen, maar dat is maar in een klein deel het geval. De meeste bezoekers verblijven in een handvol resorts, vooral aan de zuidwestkust rond Playa de las Américas en Costa Adeje. Zodra je daar wegrijdt, kom je een heel ander Tenerife tegen. Bijna de helft van het eiland is beschermd natuurgebied en vooral in het noorden kun je nog genieten van de Canarische sfeer in historische stadjes, die floreerden tijdens de bloeitijd van de handel tussen Spanje en zijn koloniën. Het authentieke Tenerife ontdek je alleen door een auto te huren, waarmee je de drukte ontvlucht en naar verborgen plekjes kunt rijden. Hieronder beschrijven we een rondreis met een huurauto om het echte Tenerife te verkennen.

Tenerife: bergen en zee
(Foto: https://unsplash.com/@the_bracketeer)

Roadtrip met een huurauto op Tenerife

Veel bezoekers trekken naar het zuiden van het eiland, omdat het noorden ‘heel nat’ zou zijn. Dat valt nogal mee. Het is waar dat het grootste deel van de regen op Tenerife in het noorden valt, maar de totale jaarlijkse neerslag is vrij laag en de zomermaanden van mei tot september zijn normaal gesproken volledig droog. Dat gezegd hebbende is het wel verstandig extra kleding mee te nemen op lange wandelingen. Zeker in de bergen kan het weer op Tenerife snel omslaan.

We beginnen deze roadtrip in het zuiden van Tenerife, omdat veruit de meeste internationale bezoekers daar aankomen op Tenerife South Airport. Maar je kunt op verschillende plaatsen die deze rondreis aandoet een auto huren en daar je roadtrip beginnen.

De vraag nadat je de huurauto hebt opgehaald is: waar rijd je allereerst naartoe? Uiteraard is dat afhankelijk van je aankomsttijd: als je ’s ochtends landt kun je naar een verder weg gelegen bestemming reizen dan wanneer je laat in de middag aankomt. We gaan er maar even vanuit dat je na een vlucht niet meteen een lange rit wilt maken in de auto die je net hebt gehuurd en dat je de massatoeristen wilt ontlopen. Hoewel het zuiden van Tenerife erg toeristisch is, kun je er nog steeds rustige plekjes vinden. Bijvoorbeeld Palm-Mar, vlak bij de luchthaven, of Callao Salvaje op zo’n dertig kilometer rijden van de terminal. Deze plaatsjes zijn minder druk, omdat ze niet direct aan een zandstrand liggen.

1. Acantilados de Los Gigantes

De indrukwekkende kliffen langs de westkust van Tenerife.
De indrukwekkende kliffen langs de westkust van Tenerife. (Foto: https://unsplash.com/@borbus)

Aan de westkust van Tenerife, zo’n 35 kilometer ten noorden van Playa de las Américas, ligt het plaatsje Los Gigantes. Het is genoemd naar de fantastisch mooie kliffen (acantilados) die daar bijna loodrecht 500 tot 800 meter uit zee oprijzen en inderdaad gigantisch zijn. Veel toeristen fotograferen de kliffen vanaf het zwarte zandstrand Playa de los Guíos, maar het kan daar erg druk zijn. Je hebt ook een mooi uitkijkpunt als je met je huurauto over de TF-454 richting Tamaimo rijdt: Mirador Archipenque. Iets verderop is het startpunt van de PR-TF 65, een acht kilometer lange wandelroute door de bergen naar Santiago del Teide. De eerste vijfhonderd meter is geasfalteerd, maar verderop gaat de weg over in gravel en wordt die te smal om er met een huurauto te kunnen rijden. Halverwege loopt de route door Tamaimo. Vanuit dat plaatsje loopt een moeilijkere route naar el agujero (het oog), een gat in de rotsen met een spectaculair uitzicht. Dit is alleen voor ervaren hikers en af te raden als het heeft geregend.

Vanuit de haven van Los Gigantes vertrekken walvissafari’s. Die naam moet je met een korreltje zout nemen, want je zult tijdens zo’n boottocht vooral dolfijnen zien. Die behoren officieel ook tot de walvissen, maar bij de term walvis denk je toch aan andere dieren. Vooral grienden en tuimelaars komen veel voor in het water tussen Tenerife en La Gomera. De grootste kans op het spotten van andere walvisachtigen is in de maanden mei en juni.

2. Barranco de Masca / Teno gebergte

Voor ervaren lopers is de Masca-kloof (Barranco de Masca) een must do op Tenerife. Wel wordt er sinds 2024 slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten en moet je van tevoren online een toegangsticket bestellen. Lees op die website ook welke uitrusting je moet hebben om in de kloof te mogen lopen. Je kunt de route tussen loodrechte rotswanden beginnen vanaf het strand (bergop) of vanaf het gehucht Masca (bergaf). Beide routes zijn overigens even moeilijk. Je kunt je huurauto niet parkeren in Masca, want de parkeertijd voor niet-inwoners is beperkt tot twee uur en de tocht door de kloof duurt echt langer. Bovendien moet je aan het eind een boot nemen naar Los Gigantes of Punta de Tena. Kortom: dit is een van de weinige bezienswaardigheden op Tenerife die je niet met een huurauto kunt bereiken.

Prachtige wegen op Tenerife, zoals hier bij Santiago del Teide.
Prachtige wegen op Tenerife, zoals hier bij Santiago del Teide. (Foto: https://unsplash.com/@marekpiwnicki)

Dat geldt niet voor de rest van het Tenogebergte, dat het hele noordwesten van het eiland omvat en gekenmerkt wordt door diepe ravijnen. Je moet hier dus rekening houden met smalle en zeer bochtige wegen die behoorlijk wat stuurmanskunst vereisen. Maar als je daar je hand niet voor omdraait, word je beloond met ongelooflijk mooie en ontzagwekkende landschappen. Rijd bijvoorbeeld de TF-436 van Santiago del Teide naar Buenavista. Langs de weg zijn meerdere uitkijkpunten.

3. Buenavista del Norte

De namen van sommige plaatsen op Tenerife laten niets aan duidelijkheid te wensen over. De uitzichten rond Buenavista del Norte zijn prachtig, zoals langs de ruige kust ten westen van het plaatsje. De weg TF-445 ‘hangt’ zo’n beetje aan de steile kliffen pal langs de kust. Spectaculaire uitzichten gegarandeerd! Als de weg afbuigt van de kust naar Punta de Tena wordt het landschap overigens veel saaier en bovendien kun je niet tot vlakbij de vuurtoren daar rijden. We raden je aan om bij de (lelijke) plastic broeikassen om te keren en opnieuw te genieten van de route langs de kust. Ook een goed punt om af te wisselen met een tweede bestuurder. Neem bij terugkomst in Buenavista een drankje op een terrasje rond de Plaza de los Remedios, bij de gelijknamige kerk.

Bij Buenavista del Norte loopt de TF-445 vlak langs de onstuimige zee.
Bij Buenavista del Norte loopt de TF-445 vlak langs de onstuimige zee. (Foto: https://unsplash.com/@dc91)

4. Garachico

Om van Buenavista naar de badplaats Garachico te komen volgen de meeste mensen de hoofdweg TF-42. Die route is het snelst en kost je ongeveer twintig minuten. Voor wat extra adrenaline volg je de wegwijzer naar La Tierra del Trigo over de Camino Real las Arenas. Wees voorbereid op een vrij smalle en steile weg met scherpe haarspeldbochten. Vanaf La Tierra rijd je vervolgens via de TF-423 en TF-421 naar Garachico. Die laatste twee wegen zijn ook wel bochtig, maar breder dan het eerste stukje. Onderweg zijn diverse plaatsen om te kunnen stoppen voor een mooi uitzicht over de bananenplantages tot aan de noordkust.

Als je de huurauto neerzet op de grote parkeerplaats langs de zee, zie je nog niet de schoonheid van Garachico. Toch is het een leuk dorpje voor een tussenstop. Slenter door de pittoreske straatjes naar het Plaza de la Libertad. Vanaf de Calle Alcalde Perlaza heb je een aardig uitzicht over de stad, maar voor een nog mooiere blik neem je de ongeveer honderd treden verder naar boven, naar Mesa El Volcán. Een opvallend kenmerk van Garachico is de toren van de Parroquia de Santa Ana. Je kunt de kerk bezichtigen en de toren beklimmen. Aan de zeekant staat het fort Castillo de San Miguel uit de zestiende eeuw. Het is erg klein, maar als je er toch bent wel een bezoekje waard om meer te leren over de grote vulkaanuitbarsting in 1706, waarbij het fort het enige gebouw was dat overeind bleef. Door die uitbarsting en de lavastromen ontstonden de natuurlijke zwembaden vlakbij, El Caletón.

5. Icod de los Vinos / Cueva del Viento

Even ten oosten van Garachico ligt Icod de los Vinos, dat zoals de naam al aangeeft te midden van uitgestrekte wijngaarden ligt. Het is heerlijk dwalen in dit oude stadje met geplaveide straten, traditionele huizen met houten balkons en charmante pleintjes. De bekendste attractie is een 800 jaar oude drakenboom. Voor het parkje eromheen moet je toegang betalen, maar de bijzondere boom is ook prima te zien vanaf het pleintje voor de kerk Parroquia San Marcos. Veel lokale wijnhuizen bieden proeverijen en rondleidingen aan, waarbij je enkele van de beste Malvasía wijnen uit de regio kunt proeven.

De lavagrotten bij Icod de los Vinos op Tenerife.
De lavagrotten bij Icod de los Vinos op Tenerife.

Ten zuiden van Icod de los Vinos ligt het grootste stelsel van lavagrotten in Europa. Deze Cueva del Viento (windgrotten) werden gevormd bij de uitbarsting van de vulkaan Pico Viejo, zo’n 27.000 jaar geleden. Na de uitleg over het ontstaan van de buitengewone vulkanische grotten, kun je een deel van het achttien kilometer lange labyrint bezoeken. De wandeling ernaartoe is vrij steil, dus neem voldoende water mee en trek goede wandelschoenen aan. Het is aan te raden een kaartje van tevoren online te kopen.

6. La Orotava

Voor de volgende bestemming kun je alweer kiezen tussen twee routes: ga je met je huurauto over de hoofdweg TF-5 die vlak langs de kust loopt, of over de hoger gelegen en kronkeliger TF-342? Die laatste heeft mooie uitzichtpunten, zoals de Mirador El Lance. Wil je een duik nemen in het schuimende zeewater van het natuurlijke zwembad Charco del Viento? Sla dan op de TF-5 rechtsaf bij Santa Catalina, maak op de zijweg een U-bocht en keer terug op de hoofdweg voor de afslag naar de kust. Je mag op de hoofdweg namelijk niet meteen linksaf slaan.

La Orotava heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum met traditionele Canarische architectuur, waaronder herenhuizen met houten balkons zoals het schitterende exterieur én interieur van Casa de los Balcones en indrukwekkende kerken als de Iglesia de la Concepción.

In het noorden van Tenerife vind je pittoreske oude stadjes, zoals La Orotava.
In het noorden van Tenerife vind je pittoreske oude stadjes, zoals La Orotava. (Foto: https://unsplash.com/@luandmario)

De fraai aangelegde tuinen Jardines del Marquesado zijn ook een bezoek waard. Vanaf het hoogste punt heb je bij helder weer mooi uitzicht op de Pico del Teide. Als je niet veel tijd hebt, kun je de volgende drie bestemmingen op deze rondreis overslaan om meteen met je gehuurde auto van La Orotava naar dat hoogste punt van Tenerife te rijden. Daarvoor volg je de prachtige route via de TF-21 naar het zuiden.

Vlak bij La Orotava ligt Puerto de la Cruz. Dit is een van de weinige drukke badplaatsen aan de noordkust van Tenerife, vooral door het populaire zwarte zandstrand Playa Jardin. Ook zijn er verschillende waterparken pal langs de kust. Wel lekker als je even toe bent aan een verfrissende duik en zeker kinderen vinden zo’n onderbreking van de roadtrip heerlijk.

7. San Cristóbal de La Laguna

Als je via de TF-5 van La Orotava naar San Cristóbal de La Laguna rijdt, leg je de afstand af in minder dan een uur. Maar als je geen haast hebt en volop wilt genieten van het noorden van Tenerife neem je de route via de Carretera San Cristóbal en de TF-237. De tweede luchthaven van het eiland, Tenerife North, ligt bij La Laguna en je zou het misschien niet verwachten, maar het is een schitterend historisch stadje. Tot ruim tweehonderd jaar geleden was het de hoofdstad van Tenerife en je waant je er in een andere tijd, omdat een groot deel van het oude centrum autovrij is. Aan de rand van dat centrum is een parkeerterrein waar je de huurauto kunt stallen.

De vroegere hoofdstad van Tenerife, La Laguna, is een historisch pareltje.
De vroegere hoofdstad van Tenerife, La Laguna, is een historisch pareltje.

In de stad zie je een variatie aan stijlen en dat heeft te maken met de verschillende nationaliteiten die er hun huizen bouwden: naast Spanjaarden waren dat onder anderen Portugezen, Britten, Fransen, Vlamingen en Italianen. Verder heeft La Laguna een indrukwekkende neoklassieke kathedraal. Over de culturele en etnologische geschiedenis van het eiland leer je in het Museo de Historia y Antropología, niet ver van die kathedraal. Ook het prachtige Casa Salazar is een bezoek waard. De meeste toeristen bezoeken La Laguna op een dagtrip. Blijf er dus een nachtje en geniet ’s avonds volop van de authentieke sfeer!

8. Parque Rural de Anaga

Het hele noordoosten van Tenerife is een prachtig, bergachtig natuurgebied: Parque Rural de Anaga. Veel toeristen parkeren meteen aan het begin bij het bezoekerscentrum Cruz del Carmen, omdat daar een makkelijke wandeling start onder de naam Sendero de Los Sentidos (Pad van de Zintuigen). Voor de echte beleving raden we je aan veel verder door te rijden naar het oosten. De wegen, ook de kleinere, worden in het hele park uitstekend onderhouden.

De natuur van het Anaga-gebergte is werkelijk adembenemend, maar uiteraard moet een bestuurder zich op de weg concentreren. Stop daarom vaak bij een van de talrijke uitzichtpunten en wissel het besturen van de huurauto af. Natuurlijk moet je ook uit de auto stappen om wandelingen te maken en te genieten van de steile, scherp gekartelde bergtoppen, de diepe valleien en ravijnen en de eeuwenoude bomen van het dichte laurisilva bos, die met korstmossen zijn overdekt. De enkele gehuchtjes in het gebied zijn vaak tegen een bergwand gebouwd op een smalle richel boven een ravijn.

Je kunt prachtige wandelingen maken door de mysterieuze bossen van Anaga op Tenerife.
Je kunt prachtige wandelingen maken door de mysterieuze bossen van Anaga op Tenerife. (Foto: https://unsplash.com/@yagular)

Voor een klein deel van het Anaga-park moet je een vergunning aanvragen (gratis). Dat geldt voor het wandelpad El Pijaral door het Bosque Encantado (Betoverd Bos). Doe dit ver van tevoren online, want er worden slechts 45 mensen per dag toegelaten. Of je kiest voor een alternatieve route waarvoor geen vergunning vereist is, zoals de paden Bosque de los Enigmas en Pista de Las Hiedras.

Langs de kust van het park vind je ongerepte strandjes van zwart lavazand, waar je een verfrissende duik kunt nemen, zoals Playa de Antequera. Dat strand is alleen te bereiken na een wandeling van twee tot drie uur of met een boottochtje vanuit het dorpje Igueste (dat je wel met de huurauto kunt bereiken). Met een gehuurde auto kun je ook naar enkele stranden aan de noordkust rijden, zoals Playa de Benijo. Drukker is het strand aan de zuidkust, Playa de las Teresitas, dat overigens niet van natuurlijke oorsprong is: het lichtgele zand komt uit de Sahara. Het is het favoriete strand van de inwoners van Santa Cruz de Tenerife, omdat het op slechts twee kilometer van de hoofdstad ligt.

9. Santa Cruz de Tenerife

De hoofdstad van het eiland is een moderne stad, die op het eerste gezicht wat onaantrekkelijk lijkt. Vooral het gebied rond de haven wordt gedomineerd door hoogbouw die geen schoonheidsprijs verdient. Het Plaza de España is vooral interessant om wat eronder te zien is: de overblijfselen van het Castillo de San Cristóbal. Het plein is gebouwd op de fundamenten van dat fort en het kleine museum is gewijd aan de aanval van de Engelsen in 1797. Je ziet er onder meer het kanon dat admiraal Nelson verwondde en oude foto’s van Santa Cruz.

Het gebouw van de Mercado Nuestra Señora de África is indrukwekkend, maar de markt zelf ook. Je kunt hier gemakkelijk enkele uren doorbrengen en je vergapen aan de enorme variëteit in het aanbod op de markt, die de inwoners kortweg La Recova noemen. Vlak bij deze markt is een grote, ondergrondse parkeergarage waar je de huurauto kunt stallen.

Een van de beste musea van heel Tenerife staat in Santa Cruz, het Museo de la Naturaleza y el Hombre, een geweldige tentoonstelling over de ontwikkeling van de mensheid, flora en fauna, met uiteraard speciale aandacht voor de geschiedenis van de Canarische Eilanden en de inheemse bevolking. De tekstuele uitleg is in het Spaans, maar er is een audiotour in verschillende talen.

Bij het Palmetum is een enorme parkeerplaats, dus je kunt je gehuurde auto gemakkelijk parkeren om deze botanische tuin te bewonderen. Zoals de naam al zegt is de tuin gespecialiseerd in palmbomen, maar je kunt er ook een groot aantal andere bijzondere planten en bloemen zien.

10. Parque Nacional del Teide

Hét hoogtepunt van een vakantie op Tenerife: de vulkaan El Teide.
Hét hoogtepunt van een vakantie op Tenerife: de vulkaan El Teide. (Foto: https://unsplash.com/@guszenagger)

De Pico del Teide is het letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan Tenerife. Het is met 3715 meter zelfs het hoogste punt van heel Spanje! Om er te komen rijd je over de TF-24 naar het zuidwesten. Vanuit de hoofdstad zijn er diverse mogelijkheden om naar die hoofdweg te rijden, die door de dichtbeboste noordelijke hellingen van de vulkaan voert. Als je zin hebt om in die dennenbossen even lekker actief te worden, moet je een stop maken bij het Forestal Park, vlak langs de weg. Er zijn diverse tokkelbanen op verschillende hoogtes.

Een groot gebied rond de vulkaan is nationaal park en het vulkanische landschap is verrassend afwisselend. Er zijn vele wandelroutes en sommige starten vlak langs de hoofdweg, zoals de Sendero de Montaña Blanca. Van de parkeerplaats voor die wandeltocht naar de parking voor de kabelbaan is het nog geen drie kilometer rijden. De kabelbaan (teleférico) brengt je tot 3555 meter hoogte, bijna tweehonderd meter onder de top. Om naar die top te lopen volg je wandelpad nummer 10 (Telesforo Bravo), maar let op: je hebt daar een vergunning voor nodig die je online moet aanvragen. Omdat er zo veel belangstelling is, moet je soms wel twee of drie maanden van tevoren reserveren. Als je per se naar de top wilt is het eenvoudiger om een tour te boeken. Bovendien zijn er genoeg andere mooie wandelingen rond die top te maken waarvoor je geen vergunning nodig hebt, zoals naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de veelkleurige krater van de andere vulkaan Pico Viejo. Vanaf de Mirador La Fortaleza kijk je over het noorden van Tenerife.

De grillige lavarotsen van Roques de García op Tenerife.
De grillige lavarotsen van Roques de García op Tenerife. (Foto: https://unsplash.com/@majesticlukas)

Een paar kilometer ten zuiden van El Teide staan bijzondere lavaformaties, die samen bekendstaan als Roques de García. Deze geologische freakshow van verwrongen lavarotsen wordt veel bezocht en het kan dus erg druk zijn op de parkeerplaats. De meeste mensen stoppen maar kort, maken een foto en rijden dan weer weg. Volg daarom de anderhalf uur durende wandeling door dit bijzondere gebied, waarbij je het gevoel krijgt op Mars te lopen. Er is weinig schaduw, dus zorg voor hoofdbedekking en neem water mee. De beste tijd is ’s ochtends vroeg als het nog niet zo warm is en er ook nog niet veel andere toeristen zijn. Iets verderop langs de TF-21 is een minder drukke parkeerplaats, waar je de blauwgroen gekleurde rotsen van de Llano de Ucanca vlakte ziet.

11. Vilaflor

Op de zuidelijke helling van El Teide ligt Vilaflor, het hoogstgelegen dorpje van Tenerife. Het is voor veel mensen de uitvalsbasis voor een bezoek aan de vulkaan, maar er is meer te doen. Omdat er enkele gerenommeerde restaurants zijn, is het dorpje een populaire weekendbestemming voor de inwoners van Tenerife. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het dan ook moeilijk of zelfs onmogelijk een tafeltje te krijgen in de beste eetgelegenheden van Vilaflor.

Op de maan groeien geen bomen, maar toch heet dit landschap Paisaje Lunar.
Op de maan groeien geen bomen, maar toch heet dit landschap Paisaje Lunar. (Foto: https://unsplash.com/@happy_sad_repeat)

Verder ligt het plaatsje vlak bij een bijzonder landschap, Paisaje Lunar: formaties van tufsteen, die bestaan uit samengeperste lagen vulkanische as met verschillende kleuren en die zijn blootgelegd door erosie. De pilaren hebben gladde flanken, omdat die zijn afgesleten door weer en wind. Bij de kerk in het dorpje start een wandelpad naar dit bijzondere landschap, maar je kunt met een huurauto ook iets dichterbij komen. Rijd dan vanuit Vilaflor over de TF-21 naar het noorden en sla bij de bushalte Madre del Aqua een gravelweg in. Volg die weg ongeveer vier kilometer, tot je bij het begin van de rondwandeling (8 kilometer) komt. Even voor die afslag kun je stilhouden bij een enorme Canarische dennenboom, Pino Gordo.

12. El Médano

Na het droge maanlandschap is het tijd voor watersport en daarvoor rijd je van Vilaflor 25 kilometer naar El Médano. Het strand meteen ten zuiden van de badplaats is een paradijs voor kite‑ en windsurfers. Bij de strandboulevard zijn veel bedrijfjes waar je de benodigde spullen kunt huren. Als je wilt leren surfen, is dat natuurlijk ook mogelijk. Verder kun je er paddleboarden.

Verder naar het zuiden zie je de Montaña Roja (Rode Berg). Ook deze 171 meter hoge heuvel is het resultaat van een vulkanische uitbarsting. Vanaf de parkeerplaats langs de TF-643 leiden diverse wandelpaden naar de top van de berg. Je hebt er panoramisch uitzicht op de zee, het strand Tejita en natuurlijk de Teide. Doe dit niet vlak na een regenbui, want dan kan het pad naar boven erg glibberig zijn.

Bij El Médano aan de zuidkust van Tenerife kun je heerlijk kite‑ of windsurfen.
Bij El Médano aan de zuidkust van Tenerife kun je heerlijk kite‑ of windsurfen. (Foto: https://unsplash.com/@yamiable)

Rijden met een huurauto op Tenerife

De belangrijkste wegen op Tenerife zijn de TF-1 en de TF-5 die samen bijna het hele eiland omspannen. Zoals je hierboven al zult hebben gemerkt, raden wij je aan die grote wegen zo veel mogelijk te mijden en te kiezen voor de kleinere, bochtige wegen. Op die manier ervaar je veel meer het echte Tenerife. De wegen – ook de kleinere – zijn uitstekend onderhouden. Wel moet je er rekening mee houden dat je langer onderweg bent. Niet alleen vanwege de vele bochten en dus lagere snelheid, maar ook omdat je onderweg veel meer de neiging (en de mogelijkheid) hebt om je huurauto even stil te zetten bij iets moois, leuks of interessants. Een rit duurt daardoor langer, maar je geniet echt veel meer tijdens je roadtrip op Tenerife!

Rijden met een huurauto op Tenerife is goed te doen, want de wegen worden prima onderhouden.
Rijden met een huurauto op Tenerife is goed te doen, want de wegen worden prima onderhouden, zelfs in afgelegen delen zoals deze weg bij Taganana in het uiterste noordoosten van het eiland. (Foto: https://unsplash.com/@yamiable)

Huur een auto op Tenerife

Terwijl de zonaanbidders alleen de stranden aan de zuidkust bezoeken, is de rest van Tenerife een genot om te verkennen met een huurauto. Rijd over kronkelende wegen naar spectaculaire vergezichten, schilderachtige wijngaarden, authentieke stadjes, mysterieuze bossen, ruige bergen, steile kliffen en verborgen stranden. Ben je overtuigd? Huur dan nu een auto bij EasyTerra voor een onvergetelijke vakantie op Tenerife!

  1. Home
  2. 12 niet te missen stops op Tenerife