• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren Nederland

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Nederland zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Ik woon in:
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Nederland

EasyTerra Autohuur Nederland is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Mini klasse Nederland

Zoals de naam al aangeeft gaat het in de miniklasse om de kleinste huurauto’s. Ze zijn het meest geschikt voor een of twee personen en hebben meestal maar twee deuren.

De bagageruimte is beperkt, maar deze auto kun je wel kwijt op de kleinste parkeerplekjes! Deze auto’s zijn niet alleen goedkoop om te huren, maar ook erg zuinig in brandstof- of energieverbruik. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Thrifty.

Economy klasse Nederland

Een economy huurauto is compact, maar iets groter dan een auto uit de miniklasse. Alleen al daardoor bieden auto’s in deze klasse meer comfort.

Ze zijn vooral geschikt voor twee personen en kleine gezinnen. Kiezen voor een huurauto uit de economy-klasse is, zoals de naam al aangeeft, een economische keuze, oftewel budgetvriendelijk. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.

Compact klasse Nederland

Huurauto’s in de compact-klasse zijn populair en het is goed te begrijpen waarom. Deze auto’s bieden voldoende ruimte aan 4 personen, inclusief hun bagage, en zijn toch klein genoeg om moeiteloos in drukke steden te rijden.

Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een 4-deurs, want dat maakt het plaatsen van kinderzitjes een stuk eenvoudiger. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Hertz.

Intermediate klasse Nederland

Middenklasse huurauto's zijn een uitstekende keuze als je meer ruimte nodig hebt dan een compacte auto. Ze zijn perfect voor een gezin of groepje van maximaal 5 personen met genoeg plaats voor bagage.

Hoewel een huurauto in deze middenklasse dus iets meer ruimte biedt, is het verbruik van brandstof of energie vergelijkbaar met een auto uit de compact-klasse. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Thrifty.

Standaard klasse Nederland

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn huurauto’s in de standaardklasse vrij grote wagens met meer dan genoeg ruimte voor 5 passagiers en bagage. Ze zijn ideaal voor lange(re) afstanden, bijvoorbeeld tijdens een rondreis, ook al omdat huurauto’s uit de standaardklasse vaak meer accessoires hebben op het gebied van

comfort. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.

Fullsize klasse Nederland

Huur je een auto in de fullsize-klasse, dan heb je niet alleen de beschikking over een wagen met veel ruimte, maar ook een luxe inrichting en accessoires. Gecombineerd met de krachtige motoren zijn het auto’s die reizen over lange afstanden heel aangenaam

maken. Wel is het aanbod van huurauto’s in de fullsize-klasse vaak beperkt, dus reserveer op tijd. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Luxe auto huren Nederland

Zin om eens in stijl rond te rijden? Kies voor een huurauto uit het topsegment van de high-end merken, zoals Mercedes, BMW, Audi en Volvo.

Met natuurlijk luxe kenmerken: strak uiterlijk, luxueus interieur, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Daar betaal je uiteraard voor, maar via onze zoekmogelijkheden vind je de beste prijs voor een luxe huurauto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Hertz.

Stationwagon huren Nederland

Het huren van een stationwagon is ideaal voor een groep met veel bagage of sportuitrusting. Dit type huurauto wordt ook wel break, touring, combi of stationcar genoemd en is zeer populair onder mensen die van sporten en het buitenleven houden.

Door de grote bagageruimte is een stationwagon een perfecte auto om te huren voor de vakantie. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Thrifty.

Busje huren Nederland

Huur een busje op je vakantiebestemming als je met een groep of groot gezin reist. Ook als je veel sport- of kampeeruitrusting op pad wil, is een huurbusje ideaal.

Deze busjes bieden meestal meer dan voldoende bagageruimte. Soms kan er zelfs extra ruimte voor spullen worden gecreëerd door een of meerdere stoelen op te offeren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Cabrio huren Nederland

Als je naar een zonnige bestemming gaat, wil je er natuurlijk zo veel mogelijk van genieten, ook tijdens het rijden in je huurauto. Een cabriolet dus, in het Engels ook wel convertible genoemd.

Lekker met het dak neergeklapt en volop genieten van wat je onderweg ziet. Kies voor wel of geen eigen risico en wij vinden de beste huurprijs voor een cabrio. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Sixt.

SUV huren Nederland

Bijna niemand noemt de SUV nog bij zijn volledige naam: Sports Utility Vehicle. Het is een bijzonder populair type om te huren, want het is een ideale reisauto.

Bovendien zit je wat hoger, waardoor je een goed zicht op de weg en je omgeving hebt. Kies wel een SUV die past bij je reisbehoeften, want onder die afkorting vallen zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Keddy By Europcar.

Elektrische auto huren Nederland

Elektrische auto’s, ook wel bekend als EV’s, worden steeds populairder en veel aanbieders van huurauto’s hebben diverse modellen in verschillende klassen beschikbaar. Denk wel goed na over wat je met een elektrische huurauto wil doen.

Bijvoorbeeld: kijk van tevoren naar de locatie van laadstations, want niet overal ter wereld is er zo’n dicht netwerk als in Nederland. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Nederland) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Hertz.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5793 beoordelingen

Nederland veelgestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Nederland. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het Worry-Free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of terugbetaling eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over ons Worry-Free concept. Kan ik in Nederland een auto huren zonder creditcard? In principe heb je altijd een creditcard nodig bij het huren van een auto via EasyTerra.

Zodra je de huurauto ophaalt, betaal je een borg. Om deze borg te kunnen betalen heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder. De verhuurder reserveert vervolgens het borgbedrag op jouw creditcard, zodat ze in het geval van schade of andere extra kosten dit kunnen verhalen.

Als je de huurauto weer terugbrengt, wordt deze gecontroleerd op eventuele schade of andere mankementen. Is er niets aan de hand? Dan wordt het bedrag dat gereserveerd werd op jouw creditcard weer vrijgegeven. Lees meer over borg op onze pagina: Borg bij autohuur
Kan ik een auto zonder eigen risico huren in Nederland? Ja, er zijn in Nederland auto’s beschikbaar ‘zonder eigen risico’. Gebruik het filter op de resultatenpagina om het aanbod te filteren. Als alternatief zijn er ook veel auto’s beschikbaar met ‘dekking eigen risico’, wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar dan voordeliger. Kijk voor het verschil tussen ‘zonder eigen risico’ en ‘dekking eigen risico’ op onze pagina: Verzekeringen & eigen risico . Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Nederland? Wil je een auto huren in Nederland dan moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Je moet ten minste 1 jaar lang je rijbewijs hebben. Het is mogelijk dat bestuurders jonger dan 24 jaar een toeslag moeten betalen in Nederland. De hoogte van deze toeslag ligt tussen en per dag. Bij EasyTerra krijg je automatisch een melding mochten er leeftijdtoeslagen van toepassing zijn. Wat is de goedkoopste autoverhuurder in Nederland? De prijzen schommelen constant, dus het beste kan je een zoekopdracht doen via onze website om te actuele prijzen te bekijken. Over het algemeen kan je het goedkoopst een auto huren in Nederland bij deze verhuurders:

Green Motion
vanaf € 15 /dag
Keddy By Europcar
vanaf € 15 /dag
Europcar
vanaf € 18 /dag

Wij raden aan om niet alleen op basis van prijs een huurauto te selecteren. Maak een afgewogen keuze tussen prijs en kwaliteit. Lees daarom goed de beoordelingen van verhuurders op onze site. Minder goed beoordeelde verhuurders kunnen bijvoorbeeld lange wachttijden hebben of minder goede service leveren. Lees ook 'Welke autoverhuurder moet ik kiezen'
Wat is de beste autoverhuurder in Nederland? De best beoordeelde verhuurder is Enterprise. 2103 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.9. Op de tweede plaats staat Budget. 10222 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.9. Op de derde plaats staat Alamo. 9350 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.4. Kan ik ook cabrio huren in Nederland? Ja, het is mogelijk om een cabriolet te huren in Nederland. Lekker toeren met een open dak! Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor de volgende cabrio’s:

BMW Z4 Sixt
vanaf € 77 /dag
BMW 4-Series Sixt
vanaf € 92 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op cabrio’s om alle aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een busje huren in Nederland? Ja, je kan een busje huren in Nederland. Er zijn personenbusjes voor 6 tot 9 personen beschikbaar. Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor personenvervoer:

Mercedes-Benz V-Class Keddy By Europcar
vanaf € 37 /dag
Renault Trafic Avis
vanaf € 57 /dag
Renault Traffic Budget
vanaf € 58 /dag
VW Multivan Hertz
vanaf € 60 /dag
Ford Transit Hertz
vanaf € 67 /dag
Toyota Proace Budget
vanaf € 80 /dag
Fiat Talento Sixt
vanaf € 84 /dag
Peugeot Traveller Green Motion
vanaf € 101 /dag
Volkswagen Transporter ACE Rent A Car
vanaf € 104 /dag
Volkswagen Multivan Green Motion
vanaf € 113 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op 'Personenbusje' om de actuele aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een elektrische auto huren in Nederland? Ja, het is mogelijk om een elektrisch auto te huren in Nederland. Recente aanbiedingen voor elektrische auto(s) die we hebben gezien:

Polestar 2 Hertz
vanaf € 26 /dag
Renault ZOE Hertz
vanaf € 27 /dag
Kia Ev6 Hertz
vanaf € 31 /dag
Kia Niro Hertz
vanaf € 33 /dag
Kia e-Niro Budget
vanaf € 34 /dag
BMW I3 Sixt
vanaf € 35 /dag
MG Zs Sixt
vanaf € 36 /dag
Skoda Enyaq Iv Sixt
vanaf € 36 /dag
Volvo XC40 Sixt
vanaf € 36 /dag
Tesla Model 3 Lr Hertz
vanaf € 38 /dag
BMW Ix1 Sixt
vanaf € 41 /dag
Volkswagen ID.4 Green Motion
vanaf € 43 /dag
Volkswagen Id.5 Green Motion
vanaf € 43 /dag
BMW I5 Sixt
vanaf € 46 /dag
BMW iX3 Sixt
vanaf € 48 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op Elektrische auto’s om alle aanbiedingen te bekijken. Naast elektrische auto’s zijn er ook hybride auto(s) beschikbaar. Zoals:

Kia Niro Hertz
vanaf € 24 /dag
Lynk and Co 01 Keddy By Europcar
vanaf € 26 /dag
Toyota Corolla Hertz
vanaf € 28 /dag
Lynk & Co 01 Europcar
vanaf € 34 /dag
Lynk And Co Europcar
vanaf € 35 /dag
VW Multivan Hertz
vanaf € 60 /dag
Wat kost een huurauto in Nederland? De prijzen voor huurauto’s wisselen sterk. Met name in het hoogseizoen liggen de prijzen soms beduidend hoger dan in het laagseizoen. Wil je de actuele prijzen in Nederland bekijken? Doe dan een zoekopdracht voor de datums waarop jij op vakantie gaat. Maar om je alvast een indicatie te geven, onderstaande huurauto’s en bijbehorende prijzen per dag hebben we onlangs voorbij zien komen:

Hyundai I10
of gelijkwaardig
Mini
vanaf € 15 /dag
Toyota Yaris
of gelijkwaardig
Economy
vanaf € 16 /dag
Hyundai Bayon
of gelijkwaardig
Compact
vanaf € 20 /dag
Nissan Qashqai
of gelijkwaardig
Intermediate
vanaf € 20 /dag
Lynk and Co 01
of gelijkwaardig
Standard
vanaf € 26 /dag
Polestar 2
of gelijkwaardig
Fullsize
vanaf € 28 /dag
Polestar 2
of gelijkwaardig
Luxury
vanaf € 27 /dag
Seat Leon
of gelijkwaardig
Stationwagon
vanaf € 25 /dag
Nissan Qashqai
of gelijkwaardig
SUV
vanaf € 20 /dag
DACIA JOGGER
of gelijkwaardig
MPV
vanaf € 34 /dag
Mercedes-Benz V-Class
of gelijkwaardig
Personenbusje
vanaf € 37 /dag
BMW Z4
of gelijkwaardig
Cabrio
vanaf € 77 /dag
Welke autoverhuurders zijn er in Nederland?
  • Enterprise
  • Budget
  • Alamo
  • Thrifty
  • Hertz
  • Europcar
  • Green Motion
  • Keddy By Europcar
  • Dollar Rent a Car
  • Flizzr
  • Avis
  • Sixt
  • Goldcar
  • ACE Rent A Car
  • CITROEN
  • McRent
  • Your Rent
  • addCarRental
  • Advantage Rent a Car
  • National Car Rental

Auto huren zonder zorgen

Geen verborgen kosten dankzij het Worry-Free label

Waarom bij ons boeken?

  • Gratis annuleren en wijzigen
  • Echte reviews
  • Onafhankelijke prijsvergelijker
  • 24.000+ ophaallocaties wereldwijd

Netherlands car rental

Are you looking for information in English about booking a rental car in Netherlands?

Read more

Wanneer een huurauto boeken in Nederland

Nederland - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Nederland) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Nederland) is november de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Nederland) is februari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Nederland) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. September is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Nederland) is november de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Nederland) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Nederland - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Nederland) is januari de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Nederland

Locatie informatie voor Nederland

Nederland ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 215 ophaallocaties in Nederland. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Laatst gewijzigd: 15-04-2024 - Nederland staat in het buitenland vooral bekend om tulpen, klompen en windmolens, maar het kleine landje heeft veel meer te bieden. Het landschap is voornamelijk vlak en toch gevarieerd. Naast die iconische molens en bloeiende bloemen, vind je er pittoreske dorpjes, het typische rivierenland en eilanden in het noorden die alle een eigen karakter hebben. Nederland is een waterland en er zijn volop mogelijkheden voor (water)sporten, niet alleen aan de kust, maar ook op de meren in het westen en in Friesland.

Het is een dichtbevolkt land en toch hebben ook de grootste steden een ontspannen sfeer, die je zelfs kleinstedelijk zou kunnen noemen. Vrijwel alle steden en stadjes hebben een fraai oud centrum, boordevol historisch erfgoed. De Nederlandse bevolking is vriendelijk en spreekt goed Engels. De taal hoeft dus geen belemmering te zijn om dit lage landje eens een bezoekje te brengen!

Geschiedenis van Nederland

Het gebied dat we nu kennen als Nederland is al vele tienduizenden jaren bewoond. Opgravingen geven aanwijzingen over hoe het er toen uitgezien moet hebben. Hunebedden (megalithische monumenten) uit de Steentijd zijn de bekendste prehistorische overblijfselen en zijn voornamelijk te vinden in de noordelijke provincie Drenthe.

In de 1e eeuw voor onze jaartelling viel een deel van het huidige Nederland in handen van de Romeinen. De rivier de Rijn vormde de grens van het Romeinse Rijk. In deze tijd ontstonden plaatsen als Utrecht, Nijmegen en Maastricht. Langs de kusten was het leefgebied van Friezen, het oosten was het domein van Saksen. Na het uiteenvallen van het Romeinse Rijk breidde het Frankische Rijk zich uit tot over heel Nederland.

In de late middeleeuwen nam de handel toe en vormden zich enkele gewesten zoals het Graafschap Holland, de hertogdommen Brabant en Gelre en het Sticht Utrecht. Onder keizer Karel V waren de lage landen een deel van het immense Spaanse Rijk, maar kregen ze als De Zeventien Provinciën een zekere mate van autonomie. Het grondgebied omvatte min of meer het huidige Nederland, België en Luxemburg. Intussen was in de lage landen de reformatie opgekomen, een beweging tegen de katholieke kerk en daarmee tegen de overheersing door Spanje. Nog tijdens deze opstand, ook wel Tachtigjarige Oorlog genoemd, ontstond in 1588 de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Deze zeven noordelijke provincies scheidden zich daarmee af van het zuiden dat (nog) in Spaanse handen was.

Na de Tachtigjarige Oorlog ontwikkelde Nederland zich tot een van de machtigste naties ter wereld in een periode die bekend werd als de Nederlandse Gouden Eeuw. Vanwege deze geschiedenis van maritieme wereldhandel heeft het land een schat aan cultureel erfgoed dat zichtbaar is in veel steden. Deze periode vormde ook een cultureel hoogtepunt met schilderwerken van Nederlandse meesters als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer.

Aan het einde van de 17e eeuw keerde het tij. Na de dood van stadhouder Willem II ontbrak het aan een krachtige leider. Er braken verschillende handelsoorlogen uit met Engeland en Nederland verarmde. In 1795 trokken de Fransen binnen en werd het land een vazalstaat van Frankrijk. Na de val van Napoleon brachten de grootmachten van die tijd (Rusland, Groot-Brittannië en Pruisen) België, Nederland en Luxemburg bijeen in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden, maar dat bleek geen gelukkig huwelijk. De zuidelijke provincies kwamen in 1830 in opstand en verklaarden zich onafhankelijk.

In 1848 kreeg Nederland een nieuwe grondwet, waarmee het een constitutionele monarchie werd. De katholieken kregen hun rechten terug en Nederland versterkte zijn positie Nederlands-Indië. Tegelijkertijd kwam de inheemse bevolking in de kolonie voor het eerst in opstand, waartegen de Nederlanders hard optraden.

In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal, maar beleefde het wel een moeilijke tijd omdat de handel opdroogde en het land bijna een miljoen gevluchte Belgen moest opvangen. Ook in de Tweede Wereldoorlog probeerde Nederland neutraal te blijven, maar de Duitsers trokken in mei 1940 het land binnen. Bij een Duits bombardement op Rotterdam werd het grootste deel van die stad verwoest. Daarna capituleerde Nederland.

Meteen na de Tweede Wereldoorlog verklaarde Indonesië zich onafhankelijk. Nederland stuurde het leger om onder het eufemisme ‘politionele acties’ de kolonie terug te winnen. Dat was zeer tegen het zere been van de Verenigde Staten, die dreigden de naoorlogse Marshallhulp stop te zetten. Onder die druk accepteerde Nederland in 1949 de onafhankelijkheid van Indonesië. Wel bleef het westelijke deel van het eiland Nieuw-Guinea tot 1962 in Nederlandse handen.

In 1952 trad de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) in werking, een samenwerkingsverband van Frankrijk, West-Duitsland, Italië, België, Nederland en Luxemburg. Zes jaar later gingen die landen ook samenwerken in de Europese Economische Gemeenschap (EEG). Deze twee organisaties zijn de voorlopers van de huidige Europese Unie.

Staatsinrichting en Bestuur

Nederland is een constitutionele monarchie met een parlementaire democratie. Het parlement (Staten-Generaal) bestaat uit een lagerhuis (Tweede Kamer, 150 leden) en een hogerhuis (Eerste Kamer, 75 leden). De Tweede Kamer wordt rechtstreeks gekozen. Aangezien Nederland geen kiesdrempel kent, staat elke zetel voor 0.75% van de stemmen. Daardoor kent de Tweede Kamer veel kleine partijen (met 1 of 2 zetels). Geen enkele partij heeft in Nederland ooit de absolute meerderheid behaald, waardoor de regering altijd een coalitie is van meerdere partijen.

Nederland bestaat uit een Europees deel en een Caribisch deel. De Caribische eilanden Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn Nederlandse gemeenten. Aruba, Curaçao en Sint-Maarten zijn zelfstandige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Europees Nederland is verdeeld in 12 provincies met allemaal een eigen parlement (Provinciale Staten) waarvan de leden rechtstreeks worden verkozen. Provinciale Staten kiezen op hun beurt iedere vier jaar de leden van de Eerste Kamer.

Geografie en Klimaat

Nederland ligt in het noordwesten van het Europese vasteland. In het zuiden grenst het land aan België, in het oosten aan Duitsland. Ten noorden en ten westen ligt de Noordzee. De ondiepe Waddenzee in het noorden scheidt het vasteland van een reeks eilanden. Die zee valt bij laagtij gedeeltelijk droog en loopt door voor de noordwestkust van Duitsland en de westkust van Denemarken.

Het land wordt door buitenlanders vaak ‘Holland’ genoemd. Dat heeft zijn oorsprong in de 17e eeuw toen het Graafschap Holland de wereldzeeën domineerde. Holland is alleen het westelijke deel van het land (de provincies Noord- en Zuid-Holland), het is daarom beter te spreken van Nederland.

In het verleden zijn veel veengebieden afgegraven voor de turf die als brandstof diende. Daardoor ontstonden meren die deels weer werden drooggemalen: de polders. Waar dat niet gebeurde, worden deze meren nu als recreatieplassen gebruikt. Tussen Noord-Holland en Friesland ligt een lange dijk waardoor in 1932 de vroegere Zuiderzee werd afgesloten van de Waddenzee en veranderde in een zoetwatermeer: het IJsselmeer. In dat meer werden grote gebieden drooggelegd om landbouwgrond te creëren en voor woningbouw.

De naam geeft al aan dat Nederland laag ligt. Het is ook grotendeels een vlak land. Ongeveer de helft van het oppervlak bevindt zich minder dan een meter boven zeeniveau en grote delen liggen zelfs onder zeeniveau. Uitgebreide netwerken van dijken en duinen beschermen gebieden tegen overstromingen. Pompstations houden het waterniveau op pijl.

Het uiterste zuidoosten is wat heuvelachtiger met als hoogste punt van Nederland de Vaalserberg. Nou ja, berg… 321 meter hoog. Het laagste punt ligt bij Rotterdam in de Zuidplaspolder (ook een drooggemalen veenplas), die bijna 7 meter onder zeeniveau ligt.

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met over het algemeen koele zomers en milde winters. Elke maand van het jaar valt er wel regen, maar in het voorjaar valt de minste neerslag. In datzelfde voorjaar kunnen de temperaturen enorm variëren. Vorst kan tot begin mei voorkomen, maar temperaturen boven de 20°C zijn ook niet ongewoon. De provincie Zeeland in het zuidwesten en pal aan zee heeft het grootste aantal zonuren per jaar. Dat betekent niet dat het er ook warm is, het oosten en zuidoosten hebben in de zomer vaak hogere temperaturen.

Samenleving en Cultuur

Met zo’n 18 miljoen inwoners op ruim 40.000 km² is Nederland een van de dichtstbevolkte landen van Europa. Als je stadsstaatjes niet meerekent, heeft in Europa alleen het kleine eiland Malta in de Middellandse Zee meer inwoners per vierkante kilometer. Bijna de helft van de bevolking woont in in het westen van het land, met onder meer de grootste steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Toch heeft zelfs de hoofdstad en grootste Nederlandse stad, Amsterdam, minder dan 1 miljoen inwoners. Het noorden van Nederland is het dunst bevolkt.

Meer dan 80% van de bevolking heeft de Nederlandse identiteit. Iets meer dan 10% van de overige inwoners is niet uit Europa afkomstig. Zij komen voornamelijk uit Turkije, Marokko en voormalige koloniën als Suriname en de Nederlandse Antillen. De Friezen nemen een speciale plaats in; ze zijn in 2005 officieel erkend als nationale minderheid.

Nederland is een van de meest ontkerkelijkte landen in de christelijke wereld. Ruim 60% van de bevolking geeft aan niet religieus te zijn. Van de wel religieuze inwoners vormen rooms-katholieken de grootste groep, gevolgd door protestanten en moslims.

Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, M. C. Escher en Rembrandt van Rijn zijn internationaal bekende kunstenaars. Ook heeft Nederland enkele grote filosofen voortgebracht, zoals Erasmus en Spinoza.

Nederland is een van de meest tolerante landen ter wereld. Het is daarom niet verwonderlijk dat dit het eerste land was waar het burgerlijk huwelijk opengesteld werd voor homoseksuelen. Ook het liberale drugsbeleid en de gelegaliseerde prostitutie zijn er kenmerken van. Nederlanders hebben gelijkheid hoog in het vaandel staan. Net als in de Scandinavische landen is dat terug te zien in het uitgebreide sociale stelsel.

Héél erg Nederlands: fietsen, niet alleen als sport of recreatief, maar vooral in het dagelijks verkeer. Het is heel gebruikelijk op de fiets te stappen om naar je werk te gaan, boodschappen te doen of vrienden te bezoeken. Bij knooppunten van openbaar vervoer zie je grote fietsenstallingen. In steden en langs grote doorgaande wegen zijn er aparte stroken voor fietsers.

Economie

De economie van Nederland leunt zwaar op internationale handel. Een van de steunpunten daarin is Rotterdam dat de grootste haven van Europa heeft. De zeehaven van Amsterdam kan daar niet aan tippen, maar daar staat tegenover dat bij de Nederlandse hoofdstad een van de grootste Europese luchthavens ligt. In het verlengde van die handel speelt (financiële) dienstverlening een belangrijke rol.

In en bij de Rotterdamse haven staan olieraffinaderijen en andere chemische fabrieken. Productie van voedings- en genotmiddelen gebeurt onder andere door de Brits-Nederlandse multinational Unilever, de zuivelcoöperatie FrieslandCampina en het bierconcern Heineken.

De elektrotechnische en machine-industrie is de op een na grootste industriële sector. Het gaat hierbij vaak om hightech producten, zoals de geavanceerde chipmachines van het Nederlandse bedrijf ASML.

Vanwege de eeuwenlange strijd tegen het water in de delta waar Nederland ligt, heeft het land zich ontwikkeld tot de onbetwiste wereldleider op het gebied van waterbeheer. Het is de thuisbasis van gerenommeerde ingenieursbureaus voor waterprojecten.

In de agrarische sector werken weinig mensen, omdat de landbouw en veeteelt sterk zijn geïndustrialiseerd. Daardoor is het kleine Nederland, op de Verenigde Staten na, de grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld.

Verkeer en Infrastructuur Nederland

Nederland is een klein land. Zonder files of ander oponthoud zul je nooit langer dan vijf uur achtereen kunnen reizen zonder de grens over te steken. En dan moet je wel van het uiterste noordwesten (Den Helder) naar bijvoorbeeld Maastricht in het zuidoosten rijden of van de Eemshaven in het noordoosten naar Vlissingen in het zuidwesten.

Afstanden en maximum snelheden worden in kilometers aangegeven. Hoe hard je op een snelweg mag rijden is soms afhankelijk van het tijdstip. De maximumsnelheid staat altijd duidelijk op (matrix)borden aangegeven. Houd je aan die maximumsnelheid als je onderweg bent in je huurauto, want er wordt in Nederland veel gecontroleerd en de boetes zijn hoog.

Het land heeft een dicht netwerk van snelwegen die goed worden onderhouden. Wel is het tijdens de ochtend- en avondspits erg druk, waardoor files ontstaan. Als je een auto hebt gehuurd in Nederland kun je die spitstijden het beste vermijden. Alleen tijdens de schoolvakanties in de zomer staan er minder of zelfs geen files op de Nederlandse snelwegen.

Vliegvelden

Voor een klein land als Nederland is het opmerkelijk dat het vliegveld bij de hoofdstad, Amsterdam Schiphol Airport, een van de drukste luchthavens is in Europa. Schiphol heeft een uitgebreid netwerk met rechtstreekse vluchten naar en van veel bestemmingen overal ter wereld.

Kleinere luchthavens zijn steeds belangrijker geworden, vooral voor vakantieverkeer. De tweede luchthaven van het land is Eindhoven Airport, gevolgd door Rotterdam The Hague Airport en Maastricht Aachen Airport. Het kleinste Nederlandse vliegveld, Groningen Airport, heeft vooral in de zomer verbindingen met enkele vakantiebestemmingen, maar in de winter ook met de luchthaven Scandinavian Mountains bij Sälen in Zweden.

Openbaar Vervoer

Nederland heeft uitstekend openbaar vervoer. De trein speelt een belangrijke rol: alle grotere Nederlandse plaatsen zijn goed per trein bereikbaar, tussen de grootste steden in het westen en zuiden rijdt zelfs elke 10 minuten een trein. Bussen rijden ook naar kleinere plaatsen, maar stoppen veel meer en je bent dus vrij lang onderweg.

Amsterdam en Rotterdam hebben een metronetwerk, hoewel die slechts uit enkele lijnen bestaan. Daarnaast zijn er in deze steden veel tramlijnen, net als in Den Haag. In Utrecht rijden sneltrams die vooral van belang zijn voor het vervoer naar de voorsteden Nieuwegein en IJsselstein en naar de universiteit.

Voor alle openbaar vervoer in Nederland geldt: als toerist betaal je door bij het instappen je bankkaart of creditcard bij een poortje te houden. Ook elektronisch betalen met je mobiele telefoon is mogelijk. Vergeet niet bij het uitstappen je kaart of telefoon weer bij dat poortje te houden. Zodra je een piepje hoort, ben je uitgecheckt.

Alle Nederlandse Waddeneilanden zijn met veerboten bereikbaar: Texel vanuit Den Helder, Vlieland en Terschelling vanuit Harlingen, Ameland vanuit Holwert, en Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog. Van de Eemshaven varen boten naar het Duitse eiland Borkum. Ook gaan er ferry’s vanuit Nederland naar Harwich, Hull en Newcastle in Engeland.

Eten en Drinken

Een typisch Nederlands gerecht is stamppot, genoemd naar de manier waarop het bereid wordt. Dit gerecht wordt meestal in de winter gegeten. Er worden ingrediënten met aardappelen gestampt in één pot (pan). Zo kent men hutspot (met wortel), andijviestamppot, zuurkoolstamppot, boerenkool en hete bliksem (met appeltjes). Verder is de Nederlandse keuken beïnvloed door de Franse, Italiaanse en Duitse keuken. Ook Indonesische gerechten zijn populair. Enkele typische Nederlandse lekkernijen zijn drop, hagelslag, stroopwafels en pepernoten.

Hoewel er een langzame verschuiving is naar wat uitgebreider eten, zijn ontbijt en lunch in Nederland meestal eenvoudig: een boterham of een belegd broodje met een glas melk of kop koffie. Buitenlanders vinden dat nogal karig, maar de Nederlander vindt het prima. ’s Avonds dineren de meeste mensen tussen 17.30 en 20.00 uur. Het is verstandig daarmee rekening te houden als je uit eten gaat. De keukens sluiten vrij vroeg.

Nederlanders drinken veel koffie en thee. Ook zuivelproducten zijn populair en van goede kwaliteit. Het kraanwater kan in Nederland gewoon gedronken worden. Verder houden veel Nederlanders van een lekker glas wijn of een biertje in de kroeg.

Roadtrips met een huurauto in Nederland

Als je lekker de tijd neemt, kun je met een huurauto een mooie rondrit maken door Nederland. Bijvoorbeeld vanuit Amsterdam naar de kaasstad Alkmaar, vervolgens over de iconische Afsluitdijk naar het Friese Merengebied en de oergezellige studentenstad Groningen. Bekijk de Hunebedden in Drenthe en rijd via Deventer aan de IJssel en de rustieke Achterhoek naar de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Dan ben je al vlakbij het noorden van Limburg en je mag het bourgondische Maastricht in die provincie niet overslaan. Van de Limburgse hoofdstad is het niet ver rijden naar Antwerpen in buurland België (zie hieronder). Daarna kun je een bezoek brengen aan de oude vestingstadjes Middelburg en Goes op de Zeeuwse eilanden en de windmolens van Kinderdijk bij Dordrecht. Rijd vervolgens met je gehuurde auto via het moderne Rotterdam en de historische steden Delft en Leiden terug naar de hoofdstad en je rondje Nederland is compleet!

Zoals we al enkele keren hebben aangegeven is Nederland een klein land, voor je het weet rijd je de grens over met je huurauto. Het is meestal geen probleem door een van de buurlanden te rijden als je in Nederland een auto hebt gehuurd, maar je moet dat wel even melden.

Accommodatie

Hotels in Nederland zijn er in overvloed en relatief goedkoop als je de prijzen vergelijkt met andere landen in de buurt. De steden zijn niet heel erg groot en kennen goed openbaar vervoer, waardoor het geen probleem is een accommodatie in een buitenwijk te boeken. Er is ook een ruime keuze aan Bed & Breakfasts, niet alleen in de steden, maar ook in kleinere dorpen en zelfs op het platteland

Verder zijn er in het hele land vakantiebungalows te huur. Die liggen vaak wat afgelegen, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je in Nederland een auto hebt gehuurd. Met een huurauto kun je ook gemakkelijk van en naar een camping rijden. In de zomer is kamperen een leuke en goedkope manier om in Nederland te overnachten.

Tijdzone

Nederland heeft een tijdzone van UTC+1. Dit is de Midden-Europese Tijd (MET), die in een groot deel van continentaal Europa geldt. In de zomer wordt de klok een uur vooruitgezet.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Nederland raden wij je, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Euro
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    80 km/h
  • Taal
    Nederlands
  • Populaire autoklasse
    Economy
  1. Home
  2. Autohuur Nederland