Lees beoordelingen van Hertz en vergelijk de prijzen met andere verhuurders
#70 beoordeeld van 302 verhuurbedrijven
Je zou denken dat dit autoverhuurbedrijf de naam draagt van de oprichter. Dat is niet het geval, al scheelt het niet veel. Hertz komt voort uit het bedrijf Rent-a-Car, dat in 1918 in Chicago werd opgericht door ene Walter Jacobs. Hij begon met 12 T-Fords, maar het bedrijf groeide als kool en vijf jaar na de oprichting telde het wagenpark al 600 auto’s. Dat bleef niet onopgemerkt en het bedrijf werd in 1923 verkocht aan John D. Hertz, die al een taxiservice had in Chicago. Hij veranderde de naam in Hertz Drive-Ur-Self. Drie jaar later verkocht hij het aan General Motors om het bedrijf in 1953 weer terug te kopen.
Hertz autoverhuur had al in de jaren 50 z’n vleugels uitgeslagen naar Canada en Europa, allereerst in Frankrijk. Tegenwoordig is het een van de grootste autoverhuurders ter wereld met meer dan 8500 locaties in zo’n 150 landen. Bovendien is Hertz eigenaar van andere populaire merken als het gaat om het huren van auto’s, zoals Dollar, Thrifty en Firefly.
Hertz maakt er helemaal geen geheim van dat het concern ook andere merken voor autoverhuur voert. Sterker, het bedrijf klopt zichzelf op de borst dat het door de combinatie van Hertz, Dollar, Thrifty en Firefly het meest diverse autoverhuurbedrijf ter wereld is. Daardoor is het aanbod heel breed: van economisch voordelige budgetauto’s tot luxe zakelijke bolides waar snelheid, luxe en gemak voorop staan.
Hertz is bezig met het vervangen van brandstofauto’s door elektrische modellen. Allereerst werden Tesla’s aangeschaft, zowel het Model 3 als Model Y, gevolgd door elektrische auto’s van Volvo-dochter Polestar. In de Verenigde Staten wordt het wagenpark verder aangevuld met elektrische voertuigen van Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac.
Hertz zelf is een van de grootste aanbieders van huurauto’s ter wereld en het is op die plaats gekomen door kwaliteit en service. Daar betaal je ook een prijs voor, maar Hertz is zeker niet de duurste verhuurder van auto’s. Bovendien heeft het bedrijf een uitgebreid loyaliteitsprogramma, waarmee je onder meer een gratis upgrade van autoklasse kunt krijgen.
De andere merken van Hertz, Dollar en Thrifty, richten zich meer op voordelige autohuur. Het derde merk, Firefly, richt zich op het goedkoopste segment.
Nadat het moederbedrijf van Enterprise de merken Alamo en National opkocht, is deze combinatie een geduchte concurrent van Hertz. Andere grote autoverhuurders zijn Budget en Avis, waarbij de eerste – zoals de naam al aangeeft – vooral voordelige auto’s aanbiedt en de laatste staat voor een merk in het hogere segment.