• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren Turkije

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Turkije zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Ik woon in:
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wereldwijde sale!
Profiteer van kortingen tot wel 20% bij verschillende verhuurbedrijven - Geldig t/m 30 oktober 2024
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Turkije

EasyTerra Autohuur Turkije is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Mini klasse Turkije

Zoals de naam al aangeeft gaat het in de miniklasse om de kleinste huurauto’s. Ze zijn het meest geschikt voor een of twee personen en hebben meestal maar twee deuren.

De bagageruimte is beperkt, maar deze auto kun je wel kwijt op de kleinste parkeerplekjes! Deze auto’s zijn niet alleen goedkoop om te huren, maar ook erg zuinig in brandstof- of energieverbruik. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Green Motion.

Economy klasse Turkije

Een economy huurauto is compact, maar iets groter dan een auto uit de miniklasse. Alleen al daardoor bieden auto’s in deze klasse meer comfort.

Ze zijn vooral geschikt voor twee personen en kleine gezinnen. Kiezen voor een huurauto uit de economy-klasse is, zoals de naam al aangeeft, een economische keuze, oftewel budgetvriendelijk.

Compact klasse Turkije

Huurauto’s in de compact-klasse zijn populair en het is goed te begrijpen waarom. Deze auto’s bieden voldoende ruimte aan 4 personen, inclusief hun bagage, en zijn toch klein genoeg om moeiteloos in drukke steden te rijden.

Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een 4-deurs, want dat maakt het plaatsen van kinderzitjes een stuk eenvoudiger. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag.

Intermediate klasse Turkije

Middenklasse huurauto's zijn een uitstekende keuze als je meer ruimte nodig hebt dan een compacte auto. Ze zijn perfect voor een gezin of groepje van maximaal 5 personen met genoeg plaats voor bagage.

Hoewel een huurauto in deze middenklasse dus iets meer ruimte biedt, is het verbruik van brandstof of energie vergelijkbaar met een auto uit de compact-klasse.

Standaard klasse Turkije

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn huurauto’s in de standaardklasse vrij grote wagens met meer dan genoeg ruimte voor 5 passagiers en bagage. Ze zijn ideaal voor lange(re) afstanden, bijvoorbeeld tijdens een rondreis, ook al omdat huurauto’s uit de standaardklasse vaak meer accessoires hebben op het gebied van

comfort.

Fullsize klasse Turkije

Huur je een auto in de fullsize-klasse, dan heb je niet alleen de beschikking over een wagen met veel ruimte, maar ook een luxe inrichting en accessoires. Gecombineerd met de krachtige motoren zijn het auto’s die reizen over lange afstanden heel aangenaam

maken. Wel is het aanbod van huurauto’s in de fullsize-klasse vaak beperkt, dus reserveer op tijd. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Luxe auto huren Turkije

Zin om eens in stijl rond te rijden? Kies voor een huurauto uit het topsegment van de high-end merken, zoals Mercedes, BMW, Audi en Volvo.

Met natuurlijk luxe kenmerken: strak uiterlijk, luxueus interieur, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Daar betaal je uiteraard voor, maar via onze zoekmogelijkheden vind je de beste prijs voor een luxe huurauto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Enterprise.

Stationwagon huren Turkije

Het huren van een stationwagon is ideaal voor een groep met veel bagage of sportuitrusting. Dit type huurauto wordt ook wel break, touring, combi of stationcar genoemd en is zeer populair onder mensen die van sporten en het buitenleven houden.

Door de grote bagageruimte is een stationwagon een perfecte auto om te huren voor de vakantie.

Busje huren Turkije

Huur een busje op je vakantiebestemming als je met een groep of groot gezin reist. Ook als je veel sport- of kampeeruitrusting op pad wil, is een huurbusje ideaal.

Deze busjes bieden meestal meer dan voldoende bagageruimte. Soms kan er zelfs extra ruimte voor spullen worden gecreëerd door een of meerdere stoelen op te offeren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag.

Cabrio huren Turkije

Als je naar een zonnige bestemming gaat, wil je er natuurlijk zo veel mogelijk van genieten, ook tijdens het rijden in je huurauto. Een cabriolet dus, in het Engels ook wel convertible genoemd.

Lekker met het dak neergeklapt en volop genieten van wat je onderweg ziet. Kies voor wel of geen eigen risico en wij vinden de beste huurprijs voor een cabrio. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag.

SUV huren Turkije

Bijna niemand noemt de SUV nog bij zijn volledige naam: Sports Utility Vehicle. Het is een bijzonder populair type om te huren, want het is een ideale reisauto.

Bovendien zit je wat hoger, waardoor je een goed zicht op de weg en je omgeving hebt. Kies wel een SUV die past bij je reisbehoeften, want onder die afkorting vallen zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag.

Elektrische auto huren Turkije

Elektrische auto’s, ook wel bekend als EV’s, worden steeds populairder en veel aanbieders van huurauto’s hebben diverse modellen in verschillende klassen beschikbaar. Denk wel goed na over wat je met een elektrische huurauto wil doen.

Bijvoorbeeld: kijk van tevoren naar de locatie van laadstations, want niet overal ter wereld is er zo’n dicht netwerk als in Nederland. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Turkije) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Enterprise.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
Cabrio
SUV
Elektrisch

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5793 beoordelingen

Turkije veelgestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Turkije. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het Worry-Free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of terugbetaling eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over ons Worry-Free concept. Kan ik in Turkije een auto huren zonder creditcard? In principe heb je altijd een creditcard nodig bij het huren van een auto via EasyTerra.

Zodra je de huurauto ophaalt, betaal je een borg. Om deze borg te kunnen betalen heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder. De verhuurder reserveert vervolgens het borgbedrag op jouw creditcard, zodat ze in het geval van schade of andere extra kosten dit kunnen verhalen.

Als je de huurauto weer terugbrengt, wordt deze gecontroleerd op eventuele schade of andere mankementen. Is er niets aan de hand? Dan wordt het bedrag dat gereserveerd werd op jouw creditcard weer vrijgegeven. Lees meer over borg op onze pagina: Borg bij autohuur
Kan ik een auto zonder eigen risico huren in Turkije? Ja, er zijn in Turkije auto’s beschikbaar ‘zonder eigen risico’. Gebruik het filter op de resultatenpagina om het aanbod te filteren. Als alternatief zijn er ook veel auto’s beschikbaar met ‘dekking eigen risico’, wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar dan voordeliger. Kijk voor het verschil tussen ‘zonder eigen risico’ en ‘dekking eigen risico’ op onze pagina: Verzekeringen & eigen risico . Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Turkije? Wil je een auto huren in Turkije dan moet je minimaal 19 jaar oud zijn. Je moet ten minste 1 jaar lang je rijbewijs hebben. Het is mogelijk dat bestuurders jonger dan 27 jaar een toeslag moeten betalen in Turkije. De hoogte van deze toeslag ligt tussen en per dag. Ook is het mogelijk dat je een toeslag moet betalen als je ouder bent dan 70 jaar. De hoogte van deze toeslag varieert tussen en per dag. Bij EasyTerra krijg je automatisch een melding mochten er leeftijdtoeslagen van toepassing zijn. Wat is de goedkoopste autoverhuurder in Turkije? De prijzen schommelen constant, dus het beste kan je een zoekopdracht doen via onze website om te actuele prijzen te bekijken. Over het algemeen kan je het goedkoopst een auto huren in Turkije bij deze verhuurders:

Carwiz rent a car
vanaf € 5 /dag
Green Motion
vanaf € 6 /dag
Pandora car hire
vanaf € 7 /dag

Wij raden aan om niet alleen op basis van prijs een huurauto te selecteren. Maak een afgewogen keuze tussen prijs en kwaliteit. Lees daarom goed de beoordelingen van verhuurders op onze site. Minder goed beoordeelde verhuurders kunnen bijvoorbeeld lange wachttijden hebben of minder goede service leveren. Lees ook 'Welke autoverhuurder moet ik kiezen'
Wat is de beste autoverhuurder in Turkije? De best beoordeelde verhuurder is Dollar Rent a Car. 4627 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 9. Op de tweede plaats staat Avis. 6438 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.8. Op de derde plaats staat Alamo. 9281 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.7. Kan ik ook cabrio huren in Turkije? Ja, het is mogelijk om een cabriolet te huren in Turkije. Lekker toeren met een open dak! Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor de volgende cabrio’s:

Renault Sandero Eren Rent A Car
vanaf € 19 /dag
Audi A5 Avec Rent a Car
vanaf € 178 /dag
Citroen Saxo Eren Rent A Car
vanaf € 341 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op cabrio’s om alle aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een busje huren in Turkije? Ja, je kan een busje huren in Turkije. Er zijn personenbusjes voor 4 tot 9 personen beschikbaar. Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor personenvervoer:

Ford Custom Pandora car hire
vanaf € 8 /dag
Mercedes-Benz Vito WINDYCAR
vanaf € 9 /dag
Peugeot Expert Pandora car hire
vanaf € 9 /dag
Ford Tourneo Autovia
vanaf € 10 /dag
Renault Traffic Europcar
vanaf € 21 /dag
Peugeot Traveller Cizgi Rent a Car
vanaf € 51 /dag
VW Transporter Green Motion
vanaf € 60 /dag
Volkswagen Caravelle Green Motion
vanaf € 60 /dag
Mercedes-Benz V-Class Circular car hire
vanaf € 64 /dag
Citroen Jumpy Eren Rent A Car
vanaf € 103 /dag
Ford Transit Alamo
vanaf € 103 /dag
Volkswagen Transporter Eren Rent A Car
vanaf € 350 /dag
Ford Tourneo Custom Eren Rent A Car
vanaf € 999 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op 'Personenbusje' om de actuele aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een elektrische auto huren in Turkije? Ja, het is mogelijk om een elektrisch auto te huren in Turkije. Recente aanbiedingen voor elektrische auto(s) die we hebben gezien:

Renault Zoe Carwiz rent a car
vanaf € 8 /dag
Jeep Avenger Budget
vanaf € 18 /dag
OPEL CORSA-E Garenta
vanaf € 26 /dag
BMW IX3 Alamo
vanaf € 37 /dag
BMW Ix1 Alamo
vanaf € 41 /dag
MG 4 Alamo
vanaf € 44 /dag
BMW IX Alamo
vanaf € 44 /dag
MG ZS EV Alamo
vanaf € 45 /dag
MG ZS Alamo
vanaf € 47 /dag
BYD Atto 3 Alamo
vanaf € 48 /dag
Volvo XC40 Avis
vanaf € 60 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op Elektrische auto’s om alle aanbiedingen te bekijken. Naast elektrische auto’s zijn er ook hybride auto(s) beschikbaar. Zoals:

Suzuki Swift Alamo
vanaf € 28 /dag
Toyota Corolla Green Motion
vanaf € 29 /dag
Toyota C-HR Avec Rent a Car
vanaf € 30 /dag
Suziki Swift Alamo
vanaf € 30 /dag
Fiat Egea Alamo
vanaf € 35 /dag
Toyota Corolla Hydrid National
vanaf € 40 /dag
Wat kost een huurauto in Turkije? De prijzen voor huurauto’s wisselen sterk. Met name in het hoogseizoen liggen de prijzen soms beduidend hoger dan in het laagseizoen. Wil je de actuele prijzen in Turkije bekijken? Doe dan een zoekopdracht voor de datums waarop jij op vakantie gaat. Maar om je alvast een indicatie te geven, onderstaande huurauto’s en bijbehorende prijzen per dag hebben we onlangs voorbij zien komen:

Hyundai I10
of gelijkwaardig
Mini
vanaf € 5 /dag
Fiat Linea
of gelijkwaardig
Economy
vanaf € 4 /dag
Peugeot 301
of gelijkwaardig
Compact
vanaf € 4 /dag
Fiat Egea
of gelijkwaardig
Intermediate
vanaf € 5 /dag
Toyota Corolla
of gelijkwaardig
Standard
vanaf € 1 /dag
Hyundai Tucson
of gelijkwaardig
Fullsize
vanaf € 6 /dag
Mercedes-Benz Vito
of gelijkwaardig
Luxury
vanaf € 9 /dag
Ford Courier
of gelijkwaardig
Stationwagon
vanaf € 11 /dag
Nissan Juke
of gelijkwaardig
SUV
vanaf € 5 /dag
Fiat Fiorino
of gelijkwaardig
MPV
vanaf € 11 /dag
Ford Custom
of gelijkwaardig
Personenbusje
vanaf € 8 /dag
Mini Cooper
of gelijkwaardig
Sportauto
vanaf € 38 /dag
Renault Sandero
of gelijkwaardig
Cabrio
vanaf € 19 /dag
Welke autoverhuurders zijn er in Turkije?
  • Dollar Rent a Car
  • Avis
  • Alamo
  • Hertz
  • Garenta
  • Enterprise
  • Autounion Car Rental
  • Autovia
  • wheego
  • Green Motion
  • Abbycar
  • addCarRental
  • Europcar
  • OK Mobility
  • Global Rent a Car
  • Circular car hire
  • InterRent
  • Pandora car hire
  • Sixt
  • Goldcar
  • WINDYCAR
  • SurPrice car rentals
  • Budget
  • Carwiz rent a car
  • Rent Go
  • Car Net
  • Zezgo
  • OtoQ
  • Eren Rent A Car
  • Avec Car Rentals
  • Aytucar
  • Right Cars Vehicle Rental Ltd
  • Goldcar Key'n Go
  • ACE Rent A Car
  • Nextcar
  • Eternal Rental
  • National
  • Ecovia Rent
  • National Car Rental
  • Way Rent a Car
  • Keddy By Europcar
  • Green Rent a car
  • NÜ Car Rentals
  • Thrifty

Auto huren zonder zorgen

Geen verborgen kosten dankzij het Worry-Free label

Waarom bij ons boeken?

  • Gratis annuleren en wijzigen
  • Echte reviews
  • Onafhankelijke prijsvergelijker
  • 24.000+ ophaallocaties wereldwijd

Turkey car rental

Are you looking for information in English about booking a rental car in Turkey?

Read more

Wanneer een huurauto boeken in Turkije

Turkije - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming (Turkije) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is december de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Turkije) is januari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Turkije) is februari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een sportauto huren?

Op deze bestemming (Turkije) is mei de voordeligste maand om een sportauto te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een sportauto te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Turkije) is mei de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Oktober is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Turkije - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Turkije) is juli de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Juli is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Turkije

Locatie informatie voor Turkije

Turkije ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 33 ophaallocaties in Turkije. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Is het een cliché om Turkije te bestempelen als de brug tussen Europa en Azië? Jazeker, maar daarom is het nog niet minder waar. De koepels en minaretten van de moskeeën geven Turkije onmiskenbaar een ‘oosters’ tintje. Tegelijkertijd hebben grote steden als Ankara en zeker Istanbul een ‘westerse’ uitstraling en dat geldt ook voor de badplaatsen aan de zuidkust. Verder vind je in het land ruïnes van de oude Grieken, het droge steppelandschap van Centraal-Anatolië en groene bergen langs de kust van de Zwarte Zee. Als je Turkije echt wilt ontdekken, huur dan een auto om een prachtige roadtrip te maken door dit exotische en soms mysterieuze land.

Geschiedenis van Turkije

De namen van de volken die voor onze jaartelling het gebied van het huidige Turkije bewoonden zorgen nogal eens voor verwarring. Tot zo’n 4000 jaar geleden bevolkten Hattiërs het gebied, met als hoofdstad Hattusa (bij het huidige Boğazkale ten oosten van Ankara). Zij werden in 1900 v.Chr. verslagen door de Hettieten die een groot rijk stichtten, maar dat viel zevenhonderd jaar later uiteen in verschillende stadstaten.

Tegelijk met het uiteenvallen van het Hettitische Rijk, stichtten Grieken aan de kusten van Anatolië handelsposten. De Perzen veroverden Anatolië in de 6e eeuw v.Chr., maar daar kwamen de Grieken tegen in opstand. De Macedonische koning Philippus verenigde zijn rijk met de Griekse stadstaten om sterker te staan en zijn zoon Alexander de Grote versloeg de Perzen definitief. Na de dood van Alexander werd Anatolië verdeeld in verschillende Hellenistische koninkrijken, die op hun beurt in de eerste eeuw voor onze jaartelling onderdeel werden van het uitdijende Romeinse Rijk.

Omstreeks 395 raakte het Romeinse Rijk in verval en viel in een westelijk en een oostelijk deel uiteen. Het oostelijke deel werd uiteindelijk het Byzantijnse Rijk met Constantinopel (Istanbul) als hoofdstad. Het Latijn werd als officiële taal vervangen door het Grieks. Het grondgebied van het Byzantijnse Rijk varieerde in de loop der tijd enorm door aanvallen van buitenaf. Zo drongen islamitische Seltsjoeken in de elfde eeuw oostelijk Anatolië binnen. Die Seltsjoeken bouwden langs hun handelsroutes zogeheten karavanserai, waar mensen en dieren konden uitrusten en waar ook markten ontstonden. Twee van de best bewaard gebleven karavanserais liggen bij de stad Aksaray, ten westen van Nevşehir.

Osman I stichtte in de veertiende eeuw de Ottomaanse dynastie en veroverde heel Klein-Azië. Een eeuw later viel ook Constantinopel en vervolgens veroverden de Turken een groot deel van het Griekse vasteland. Gestaag breidden de Ottomanen hun grondgebied uit richting Centraal Europa. Het Ottomaanse Rijk strekte zich op z’n hoogtepunt uit over drie continenten: grote delen van Zuidoost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het verval werd ingezet toen de Turken in 1683 de slag bij Wenen in Oostenrijk verloren. Ze werden ver teruggedreven, maar het zou tot 1913 duren voordat de Ottomanen uit bijna heel Zuidoost-Europa waren verdreven.

In de Eerste Wereldoorlog koos het al zwaar in verval zijnde Ottomaanse Rijk de kant van de zogeheten Centralen (Oostenrijk-Hongarije en Duitsland). De Centralen verloren de oorlog en de Turken moesten grote delen van hun grondgebied afstaan. De nieuwe Turkse leider Kemal Atatürk weigerde de situatie te accepteren en ontketende de Turkse Onafhankelijkheidsoorlog. Het vredesverdrag na die oorlog stelde nieuwe grenzen vast die ongeveer overeenkomen met de huidige.

In de nieuwe Republiek Turkije voerde Atatürk een moderne koers. Het kalifaat werd afgeschaft en er kwam een strikte scheiding tussen staat en godsdienst. Van de bevolking werd geëist dat ze traditionele kleding in de kast liet hangen. Ook het hoofddoekje voor vrouwen werd taboe verklaard, althans in openbare ruimtes.

In 1952 trad Turkije, tegelijk met aartsrivaal Griekenland, toe tot de NAVO. Dat voorkwam niet dat de twee landen met elkaar in conflict raakten over Cyprus, dat verdeeld was in een Turks sprekend en een Grieks sprekend deel, maar onafhankelijk was. In 1974 pleegden Griekse kolonels er een staatsgreep, waarop Turkije het eiland binnenviel en Noord-Cyprus onafhankelijk verklaarde. De kwestie Cyprus is een van de (vele) struikelblokken die verhinderen dat Turkije lid kan worden van de Europese Unie, wat het land graag wil.

Samenleving en Cultuur

Om maar weer het cliché te herhalen uit de eerste zin: ook in cultureel opzicht is Turkije een mix van West en Oost. In het westen en noordwesten heeft het land veel weg van naaste buur Griekenland, behalve dat er in plaats van kerken moskeeën staan. Verder naar het oosten en zuidoosten lijkt Turkije meer op de islamitische buren Syrië en Irak, terwijl het noordoosten veel overeenkomsten vertoont met landen in de Kaukasus.

Turkije is een seculier land, zonder staatsreligie, hoewel sommige politieke partijen het islamitische geloof een grotere rol willen toebedelen. Het overgrote deel van de bevolking is moslim, maar lang niet alle Turken zijn streng in de leer. Er zijn grote verschillen tussen de regio’s. Zo zijn de moslims in het westen en langs de zuidelijke kust vrij liberaal tot zelfs niet-religieus (al zullen weinigen dat hardop zeggen). Hoewel het drinken van alcohol in de islam verboden is, slaan in die gebieden veel Turken een glaasje raki of wijn niet af. In het oosten en in het binnenland van Turkije zijn de mensen over het algemeen conservatiever. Na de islamitische Alevieten vormen Grieks-orthodoxen de grootste religieuze minderheid. Orthodoxe kerken vind je voornamelijk in grote steden als Istanbul en Izmir.

Naar schatting is ongeveer driekwart van de inwoners Turks, bijna 15% Koerdisch en de rest bestaat uit andere minderheden, waaronder Arabieren. Koerden wonen vooral in het zuidoosten van Turkije (en in aangrenzende landen als Iran, Irak en Syrië). Turks is de officiële taal van het land, Koerdisch is de grootste minderheidstaal. Het Turks is slechts één van de vele Turkse talen die in een groot deel van Centraal-Azië worden gesproken.

Turkse muziek kent vele invloeden, maar het meest traditioneel zijn de muziekstijlen uit Centraal-Azië. Daarbij worden instrumenten gebruikt als de mondharp, de bağlama (een luit met een lange hals) en het snaarinstrument kanun (een soort citer).

De Seltsjoeken weefden al tapijten en tot op de dag van vandaag is dat een veel beoefend beroep in Turkije. Er zijn verschillende kwaliteiten; de beste handgeweven tapijten zijn duur, maar gaan een leven lang mee.

De Engelse naam ‘Turkey’ voor het land is inmiddels vervangen door Türkiye, omdat de oude naam in het Engels ook ‘kalkoen’ betekent. De Turkse regering vroeg de VN in 2022 om de Engelse benaming aan te passen, omdat Türkiye “de cultuur, beschaving en waarden van de Turkse natie beter vertegenwoordigt”.

Staatsinrichting en Bestuur

Turkije is een republiek met een president als staatshoofd en leider van de regering. Het parlement heeft 600 leden en wordt, net als de president, iedere vijf jaar verkozen. De verkiezingen voor de president en het parlement worden gelijktijdig gehouden. De Turkse president mag hooguit twee termijnen dienen, behalve als er vervroegde verkiezingen worden uitgeschreven. In dat geval mag de Turkse president zich kandidaat stellen voor een derde termijn.

Turkije is verdeeld in 81 provincies, maar besluiten (ook op regionaal niveau) worden vooral genomen in de hoofdstad Ankara. Deze centrale besluitvorming leidt vaak tot onvrede, vooral in regio’s van etnische minderheden.

Economie

Turkije is een van de grotere economieën in de wereld. Ankara is de hoofdstad en regeringszetel van het land, maar Istanbul is de grootste stad en het financiële en economische centrum. Dankzij de lage lonen heeft Turkije veel maakindustrie. Verscheidene Europese en Aziatische automerken hebben fabrieken in Turkije en ook produceert het land veel (consumenten)elektronica en huishoudelijke producten. Andere belangrijke industrieën zijn de productie van staal en scheepsbouw.

Turkije is van een grote textielexporteur uitgegroeid tot een modeland, van waaruit zowel westerse als moderne islamitische kleding zijn weg vindt naar Europa en het Midden-Oosten.

Ongeveer de helft van het grondoppervlak van Turkije is in gebruik voor landbouw en veeteelt. Suiker, katoen, groenten en fruit zijn belangrijke exportproducten. Op het gebied van fruit is Turkije ‘s werelds grootste producent van abrikozen, als het om kruiden gaat produceert het land wereldwijd de grootste hoeveelheid oregano. En in je pot Nutella zitten waarschijnlijk Turkse hazelnoten. Verder verwerkt Turkije de opbrengsten van de landbouw in onder meer tarwebloem en plantaardige oliën.

Turkije staat in de Top-10 van meest bezochte landen ter wereld. Het toerisme speelt dan ook een belangrijke rol in de economie. Vooral de resorts aan de Egeïsche en Middellandse Zee zijn in trek. Bekende badplaatsen zijn Antalya, Alanya, Bodrum, Marmaris en Side. Istanbul is een populaire bestemming voor een stedentrip. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw trokken verschillende West-Europese landen Turken aan om er te werken. Veel in Europa woonachtige Turken brengen hun vakantie door in hun geboortestreek.

Geografie en Klimaat

Het grootste deel van Turkije (97%) ligt in Azië, alleen het uiterste noordwesten ligt op het Europese vasteland. De twee delen worden van elkaar gescheiden door twee smalle zeestraten, de Bosporus en de Dardanellen, met daartussen de Zee van Marmara. Het Europese deel van Turkije grenst in het noorden aan Bulgarije en in het westen aan Griekenland. Het Aziatische deel grenst vooral aan water: in het noorden de Zwarte Zee, in het westen de Egeïsche Zee en in het zuiden de Middellandse Zee. Verder heeft Aziatisch Turkije landgrenzen met Georgië (in het noordoosten), Armenië, een heel klein stukje Azerbeidzjan en Iran (in het oosten), en tenslotte Irak en Syrië (in het zuiden).

Het Europese deel van Turkije, Thracië, is voor het grootste deel vlak met alleen enkele heuvels in het noorden langs de kust van de Zwarte Zee. Het Aziatische deel wordt Anatolië genoemd en bestaat voornamelijk uit een hoogvlakte die tussen de 2000 en 2500 meter hoog is. Het gebied wordt omgeven door gebergten waarvan sommige toppen reiken tot over de 3000 meter. In het hoogland bevinden zich zoutsteppen, zoutpannen en zoutmoerassen. In water opgelost zout stroomt uiteindelijk naar Tuz Gölü, een zoutmeer van 1650 vierkante kilometer tussen Ankara en Konya. Het grootste zoutmeer van het land ligt bij de stad Van in het uiterste oosten van Turkije.

Ook in het oosten, bij de grens met Armenië, ligt de berg Ararat (Turks: Ağrı Dağı). Met zijn 5156 meter is dit het hoogste punt van het land. De Ararat staat bekend als de berg waarop de ark van Noach zou zijn gestrand na de zondvloed. De besneeuwde toppen verhullen het eigenlijke vulkanische karakter van de berg.

In het westen, bij de stad Denizli, liggen de kalkstenen terrassen van Pamukkale. Het sprookjesachtige tafereel draagt niet voor niets de naam ‘kasteel van katoen’. Kalksteen wordt afgezet op de bodem en vormt witte, versteende watervallen. Cappadocië in Centraal-Anatolië staat bekend om enkele van de mooiste natuurlijke rotsformaties in het indrukwekkende landschap van de Göreme-vallei.

Het binnenland van Turkije kent een zuiver landklimaat. De zomers zijn droog en heet, de winters vaak extreem koud. In de wintermaanden vallen er dikke pakken sneeuw, vooral in het oosten van het land. Hoe meer naar het zuidoosten, hoe droger het wordt, op sommige plaatsen ziet het landschap er woestijnachtig uit. Aan de Turkse kusten is het klimaat heel anders. Aan de zuid‑ en westkust heerst een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. De gebieden langs de Zwarte Zee (de noordkust) worden gekenmerkt door een warm zeeklimaat. In de bergen daar valt relatief veel regen.

Verkeer en Infrastructuur Turkije

Het wegennetwerk van Turkije bestaat voornamelijk uit staatswegen (devlet yolları) die alle steden en grotere plaatsen met elkaar verbinden. Deze wegen met een D-nummer tellen minimaal 2×2 rijstroken en zijn meestal gescheiden door een middenberm. Het zijn geen volwaardige snelwegen, omdat de kruisingen niet altijd ongelijkvloers zijn. Snelwegen (otoyollar) hebben wegnummers met de letter O en lopen van Istanbul naar het westen (richting Edirne bij de grens met Bulgarije), naar het zuiden (via Bursa naar Izmir) en naar het oosten (via Ankara, Adana en Gaziantep tot aan Urfa). Spectaculair is de route van de O-6 bij Çanakkale, waar je de Dardanellen oversteekt via de langste hangbrug ter wereld.

Het onderhoud van de wegen is uitstekend, ook de provinciale wegen (İl yolları) zijn over het algemeen in goede staat. Alleen lokale weggetjes op het platteland kunnen wel eens kuilen of andere oneffenheden hebben. Bovendien kun je daar loslopend vee tegenkomen. Wil je naar het centrum van een stad rijden? Let dan op wegwijzers met de tekst Şehir Merkezi.

Voor het gebruik van de snelwegen (met een O-nummer) moet je tol betalen. Tolheffing is in Turkije vrijwel helemaal elektronisch. Als je een auto huurt, kun je een elektronisch kastje (OGS – Otomatik Geçiş Sistemi) in je huurauto laten plaatsen of een elektronische tolkaart (HGS – Hızlı Geçiş Sistemi) aanschaffen. Voor de bruggen over de Bosporus in Istanbul moet je apart tol betalen.

Vliegvelden

De Turkse luchthavens zijn uiteraard hubs van de nationale maatschappij Turkish Airlines. Dat is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en zelfs dé grootste als je kijkt naar het aantal landen waar de maatschappij op vliegt. Je kunt nog net niet in elk land op een vlucht van Turkish Airlines stappen, maar veel scheelt het niet.

Istanbul heeft twee grote internationale luchthavens. De grootste is het hypermoderne Istanbul Airport ten noordwesten van het stadscentrum, bij de kust van de Zwarte Zee. Het andere vliegveld ligt aan de Aziatische kant. Deze luchthaven, Sabiha Gökçen Airport, wordt veel gebruikt door budgetmaatschappijen.

De derde luchthaven van het land, Antalya Airport, is de belangrijkste toegang tot de badplaatsen aan de Turkse zuidkust, maar het is niet de enige. Ook Milas–Bodrum Airport en Dalaman Airport in het zuidwesten van Turkije liggen vlak bij toeristenresorts aan de Middellandse Zee. Verder verwerkt Izmir Airport veel binnen‑ en buitenlandse toeristen.

Het vliegveld van de hoofdstad Ankara heet officieel Esenboğa International Airport en staat, wat aantallen passagiers betreft, pas op de vierde plaats. Om het prachtige Cappadocië te bezoeken kun je vliegen naar Kayseri Airport.

Op alle vliegvelden is een ruim aanbod van auto’s te huur. In de zomermaanden is er heel veel vraag naar huurauto’s in Turkije en daarom raden we je aan ruim van tevoren te reserveren als je een mooie rondreis wilt maken door het land.

Openbaar Vervoer

Er rijden in Turkije enkele hogesnelheidstreinen: van Istanbul via Eskişehir en Ankara naar Sivas, en van Ankara via Konya naar Karaman. Andere reguliere treinverbindingen in Turkije zijn vaak traag. Toeristentreinen bieden wel een route door mooie landschappen, maar je bent gebonden aan de stopplaatsen van deze treinen en dus weinig flexibel.

Vanaf het otogar (busstation) in een van de grote steden kun je een bus vinden naar vrijwel elke bestemming. Wees niet verbaasd als je halverwege een lange bustocht moet uitstappen en overgebracht wordt naar een andere bus, waarmee de reis wordt voortgezet. Verder rijden langeafstandsbussen soms niet verder dan de rand van een stad, in plaats van je naar het centrum te brengen.

In de steden verzorgen minibusjes (dolmuş ook wel minibüs) vervoer over vaste routes. Dat kan binnen de stad zijn, maar ook naar plaatsen in de omgeving. Gedurende de hele reis zullen er mensen in- en uitstappen, maar er zijn geen vaste haltes.

Naast stadsbussen in de grotere plaatsen rijden er metro’s in Istanbul, Ankara, İzmir, Bursa en Adana. Verder heeft Istanbul een goed netwerk van tramlijnen, waaronder een lijntje met historische trams voor toeristen.

Eten en Drinken

Turks eten is niet overal hetzelfde. Het land is groot en de diversiteit in gerechten evenzo. Rond de Zwarte Zee gebruikt men traditioneel veel graan en ansjovis bij de bereiding van voedsel. Uit het zuidoosten van Turkije komen de beroemde kebab en baklava. Kebab is kruidig lams‑ of rundergehakt dat aan een stokje gegrild wordt. In de regio’s langs de Egeïsche en Middellandse Zee hebben de gerechten een mediterraans karakter. Vis, kruiden en verse groenten zijn hier vaste bestanddelen van het dieet. Specialiteiten als kashkek, manti en gözleme komen uit Centraal Anatolië. Kashkek wordt ook gegeten in Armenië en is een stoofpotje met gerst en vlees. Manti’s zijn knoedels gevuld met lamsvlees of rundergehakt. Ook deze lekkernij kennen ze in andere landen in Centraal Azië. De typisch Turkse variant kenmerkt zich door een toefje yoghurt met knoflook, gesmolten boter en rode peper. Yoghurt is in de hele Turkse keuken een geliefde toevoeging. Gözleme is deeg gevuld met verschillende ingrediënten: gehakt, spinazie, feta, champignons, ei of aardappel. De aubergine is een van de meest gebruikte groentes in de Turkse keuken.

Menemen is een populair traditioneel ontbijtgerecht met eieren, tomaat, groene paprika’s en gemalen zwarte en rode peper, gebakken in olijfolie. Dit kan gegeten worden met verschillende soorten Turks brood. Bij het ontbijt wordt steevast zwarte thee gedronken. In Turkije, net als in veel andere landen die ooit onder Ottomaanse bewind vielen, wordt tot op de dag van vandaag baklava gegeten als nagerecht of gebak. Baklava wordt gemaakt van laagjes filodeeg, gevuld met gehakte noten, gedrenkt in siroop of honing.

Turken drinken de hele dag door thee uit kleine glaasjes. Turkse koffie kan pas gedronken worden als de prut in het kopje is gezakt. Deze sterke koffie is meestal mierzoet door de grote hoeveelheid suiker die erin gaat. Raki is een anijslikeur die met water wordt aangelengd en daardoor een melkwitte kleur krijgt. Het lijkt sterk op het Griekse ouzo. Al eeuwenlang produceert Turkije wijn en die wordt vooral in het land zelf gedronken.

Roadtrips met een huurauto in Turkije

Turkije trekt veel verschillende soorten toeristen. Het bekendst zijn de liefhebbers van zon, zee en strand die naar de Middellandse Zeekust trekken. Plus natuurlijk de stedentrippers die naar Istanbul gaan. Het land heeft nog veel meer te bieden, want elke cultuur die het huidige Turkije ooit bewoonde heeft zijn sporen nagelaten. Je vindt er overblijfselen van de Hettieten, Perzen, Armeniërs, Grieken, Seltsjoeken en natuurlijk Ottomanen. Niet alleen de verschillende culturen maken Turkije interessant, ook de natuur is heel divers en op veel plaatsen overweldigend. Om zowel het strandleven als oude culturen, steden en de prachtige natuur te leren kennen kun je het beste een auto huren in Turkije. Combineer bijvoorbeeld een weekje in een vakantieresort aan de zuidkust met een of twee weken rondreizen door de bergen in het zuiden en langs de Griekse ruïnes in het westen en breng een bezoek aan de stad Izmir (Grieken noemden het Smyrna). Vergeet niet de heerlijk kronkelende kustweg tussen Antalya en Patara te volgen, voordat je met je huurauto het binnenland intrekt.

Nog meer kronkelige wegen vind je in de ruige bergen in het oosten van Turkije. Voor deze trip kun je een auto huren in Trabzon aan de Zwarte Zee en dan via Gümüşhane naar Erzurum rijden. Schitterende uitzichten, adembenemende natuur, schilderachtige geïsoleerde dorpjes en oude Griekse kloosters.

Na enkele dagen in Istanbul kun je met een huurauto een prachtige tocht maken langs de Zwarte Zee. Meteen na İzmit rijd je langs het meer Sapanca Gölü en door dorpjes met traditionele Ottomaanse huizen, zoals Taraklı en Mudurnu. Zin om even de zee in te duiken? Dat kan in de badplaats Amasra. Deze stad is ook historisch interessant, want het kasteel werd gebouwd door verschillende overheersers. De Romeinen bouwden het oudste deel, de Byzantijnen trokken de muren op en de veroveraars uit Genua voegden er nog meer muren en poorten aan toe.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden voor een fantastische roadtrip met een huurauto in Turkije, maar we hopen dat je in ieder geval wat inspiratie hebt opgedaan.

Accommodatie

In alle steden vind je een ruim aanbod aan hotels, waaronder heel luxe accommodaties in de grote steden en toeristenresorts. Als je met een huurauto onderweg bent in Turkije, zul je veel pensions (pansiyon) tegenkomen. De meeste pensions bieden kamers inclusief ontbijt en zijn dus een soort bed & breakfast, maar dat is niet altijd het geval. Vraag daarnaar, voordat je besluit een kamer te nemen.

Behalve de all-inresorts aan de kust, kun je daar appartementen huren die onderdeel zijn van een hotel, zogeheten aparthotels. En verder zijn er volop particulieren die appartementen en kamers te huur aanbieden.

Strikt genomen mogen in Turkije ongehuwde paren (van verschillend geslacht) geen kamer delen. In de toeristengebieden aan de kust en in grote steden wordt er nooit naar gevraagd, maar dat kan in het binnenland anders zijn. Ben je niet getrouwd en wil je wel samen op één kamer? Doe je dan voor als getrouwd stel en vul simpelweg een huwelijksdatum in op de registratiekaart.

Tijdzone

Tot 2016 had Turkije een tijd die gelijk was aan de Oost-Europese Tijd, waarbij in de zomer de klok een uur werd vooruitgezet. In 2016 werd die zomertijd de permanente tijd in Turkije, waardoor het land nu 3 uur voorloopt op de internationale standaardtijd (UTC+3). Turkije heeft in de zomer dezelfde tijd als Griekenland en Bulgarije, maar in de winter is er een uur tijdverschil met die landen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Turkije raden wij je, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Turkish lira
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    110 km/h
  • Taal
    Turks
  • Populaire autoklasse
    Economy
  1. Home
  2. Autohuur Turkije