• Klantbeoordelingen 8.4 / 10
  • Sinds 2005 vergelijken wij huurauto tarieven

Auto huren Denemarken

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Denemarken zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
- dagen
Ik woon in:
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • Al 500.000+ boekingen Meer dan een half miljoen mensen gingen je voor 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
  • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Denemarken

EasyTerra Autohuur Denemarken is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Mini klasse Denemarken

Zoals de naam al aangeeft gaat het in de miniklasse om de kleinste huurauto’s. Ze zijn het meest geschikt voor een of twee personen en hebben meestal maar twee deuren.

De bagageruimte is beperkt, maar deze auto kun je wel kwijt op de kleinste parkeerplekjes! Deze auto’s zijn niet alleen goedkoop om te huren, maar ook erg zuinig in brandstof- of energieverbruik. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Economy klasse Denemarken

Een economy huurauto is compact, maar iets groter dan een auto uit de miniklasse. Alleen al daardoor bieden auto’s in deze klasse meer comfort.

Ze zijn vooral geschikt voor twee personen en kleine gezinnen. Kiezen voor een huurauto uit de economy-klasse is, zoals de naam al aangeeft, een economische keuze, oftewel budgetvriendelijk. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Compact klasse Denemarken

Huurauto’s in de compact-klasse zijn populair en het is goed te begrijpen waarom. Deze auto’s bieden voldoende ruimte aan 4 personen, inclusief hun bagage, en zijn toch klein genoeg om moeiteloos in drukke steden te rijden.

Als je kleine kinderen hebt, kies dan voor een 4-deurs, want dat maakt het plaatsen van kinderzitjes een stuk eenvoudiger. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Intermediate klasse Denemarken

Middenklasse huurauto's zijn een uitstekende keuze als je meer ruimte nodig hebt dan een compacte auto. Ze zijn perfect voor een gezin of groepje van maximaal 5 personen met genoeg plaats voor bagage.

Hoewel een huurauto in deze middenklasse dus iets meer ruimte biedt, is het verbruik van brandstof of energie vergelijkbaar met een auto uit de compact-klasse. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Standaard klasse Denemarken

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn huurauto’s in de standaardklasse vrij grote wagens met meer dan genoeg ruimte voor 5 passagiers en bagage. Ze zijn ideaal voor lange(re) afstanden, bijvoorbeeld tijdens een rondreis, ook al omdat huurauto’s uit de standaardklasse vaak meer accessoires hebben op het gebied van

comfort. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Fullsize klasse Denemarken

Huur je een auto in de fullsize-klasse, dan heb je niet alleen de beschikking over een wagen met veel ruimte, maar ook een luxe inrichting en accessoires. Gecombineerd met de krachtige motoren zijn het auto’s die reizen over lange afstanden heel aangenaam

maken. Wel is het aanbod van huurauto’s in de fullsize-klasse vaak beperkt, dus reserveer op tijd. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

Luxe auto huren Denemarken

Zin om eens in stijl rond te rijden? Kies voor een huurauto uit het topsegment van de high-end merken, zoals Mercedes, BMW, Audi en Volvo.

Met natuurlijk luxe kenmerken: strak uiterlijk, luxueus interieur, comfortabele stoelen en een krachtige motor. Daar betaal je uiteraard voor, maar via onze zoekmogelijkheden vind je de beste prijs voor een luxe huurauto. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.

Stationwagon huren Denemarken

Het huren van een stationwagon is ideaal voor een groep met veel bagage of sportuitrusting. Dit type huurauto wordt ook wel break, touring, combi of stationcar genoemd en is zeer populair onder mensen die van sporten en het buitenleven houden.

Door de grote bagageruimte is een stationwagon een perfecte auto om te huren voor de vakantie. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Alamo.

Busje huren Denemarken

Huur een busje op je vakantiebestemming als je met een groep of groot gezin reist. Ook als je veel sport- of kampeeruitrusting op pad wil, is een huurbusje ideaal.

Deze busjes bieden meestal meer dan voldoende bagageruimte. Soms kan er zelfs extra ruimte voor spullen worden gecreëerd door een of meerdere stoelen op te offeren. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Europcar.

SUV huren Denemarken

Bijna niemand noemt de SUV nog bij zijn volledige naam: Sports Utility Vehicle. Het is een bijzonder populair type om te huren, want het is een ideale reisauto.

Bovendien zit je wat hoger, waardoor je een goed zicht op de weg en je omgeving hebt. Kies wel een SUV die past bij je reisbehoeften, want onder die afkorting vallen zowel kleine, middelgrote als grote huurauto’s. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Sixt.

Elektrische auto huren Denemarken

Elektrische auto’s, ook wel bekend als EV’s, worden steeds populairder en veel aanbieders van huurauto’s hebben diverse modellen in verschillende klassen beschikbaar. Denk wel goed na over wat je met een elektrische huurauto wil doen.

Bijvoorbeeld: kijk van tevoren naar de locatie van laadstations, want niet overal ter wereld is er zo’n dicht netwerk als in Nederland. Een auto uit deze klasse huur je op deze bestemming (Denemarken) vanaf per dag. Zorgeloos op reis? Kies dan voor ons Worry-Free label. De goedkoopste auto uit deze klasse met Worry-Free label huur je vanaf /dag bij Avis.
Autotype
Mini
Economy
Compact
Intermediate
Standard
Fullsize
Luxury
Stationwagon
Personenbusje
SUV
Elektrisch

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 5793 beoordelingen

Denemarken veelgestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Denemarken. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.

Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereid dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de schadeverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het Worry-Free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of terugbetaling eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Lees hier meer over ons Worry-Free concept. Kan ik in Denemarken een auto huren zonder creditcard? In principe heb je altijd een creditcard nodig bij het huren van een auto via EasyTerra.

Zodra je de huurauto ophaalt, betaal je een borg. Om deze borg te kunnen betalen heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder. De verhuurder reserveert vervolgens het borgbedrag op jouw creditcard, zodat ze in het geval van schade of andere extra kosten dit kunnen verhalen.

Als je de huurauto weer terugbrengt, wordt deze gecontroleerd op eventuele schade of andere mankementen. Is er niets aan de hand? Dan wordt het bedrag dat gereserveerd werd op jouw creditcard weer vrijgegeven. Lees meer over borg op onze pagina: Borg bij autohuur
Kan ik een auto zonder eigen risico huren in Denemarken? Ja, er zijn in Denemarken auto’s beschikbaar ‘zonder eigen risico’. Gebruik het filter op de resultatenpagina om het aanbod te filteren. Als alternatief zijn er ook veel auto’s beschikbaar met ‘dekking eigen risico’, wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar dan voordeliger. Kijk voor het verschil tussen ‘zonder eigen risico’ en ‘dekking eigen risico’ op onze pagina: Verzekeringen & eigen risico . Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Denemarken? Wil je een auto huren in Denemarken dan moet je minimaal 19 jaar oud zijn. Je moet ten minste 1 jaar lang je rijbewijs hebben. Het is mogelijk dat bestuurders jonger dan 25 jaar een toeslag moeten betalen in Denemarken. De hoogte van deze toeslag ligt tussen en per dag. Bij EasyTerra krijg je automatisch een melding mochten er leeftijdtoeslagen van toepassing zijn. Wat is de goedkoopste autoverhuurder in Denemarken? De prijzen schommelen constant, dus het beste kan je een zoekopdracht doen via onze website om te actuele prijzen te bekijken. Over het algemeen kan je het goedkoopst een auto huren in Denemarken bij deze verhuurders:

Sixt
vanaf € 11 /dag
Avis
vanaf € 12 /dag
Keddy By Europcar
vanaf € 13 /dag

Wij raden aan om niet alleen op basis van prijs een huurauto te selecteren. Maak een afgewogen keuze tussen prijs en kwaliteit. Lees daarom goed de beoordelingen van verhuurders op onze site. Minder goed beoordeelde verhuurders kunnen bijvoorbeeld lange wachttijden hebben of minder goede service leveren. Lees ook 'Welke autoverhuurder moet ik kiezen'
Wat is de beste autoverhuurder in Denemarken? De best beoordeelde verhuurder is Alamo. 9350 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 9.4. Op de tweede plaats staat Budget. 10222 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.7. Op de derde plaats staat Hertz. 7486 klanten hebben een gemiddelde beoordeling gegeven van 8.3. Kan ik een busje huren in Denemarken? Ja, je kan een busje huren in Denemarken. Er zijn personenbusjes voor 7 tot 9 personen beschikbaar. Recente zoekopdrachten leverden prijzen op voor personenvervoer:

VW Caravelle Avis
vanaf € 30 /dag
Volkswagen Caravelle Budget
vanaf € 30 /dag
Ford Tourneo Sixt
vanaf € 32 /dag
VW Multivan Sixt
vanaf € 41 /dag
Citroen SpaceTourer Sixt
vanaf € 43 /dag
Ford Transit Europcar
vanaf € 51 /dag
Volkswagen Multivan Sixt
vanaf € 60 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op 'Personenbusje' om de actuele aanbiedingen te bekijken.
Kan ik een elektrische auto huren in Denemarken? Ja, het is mogelijk om een elektrisch auto te huren in Denemarken. Recente aanbiedingen voor elektrische auto(s) die we hebben gezien:

Renault Zoe Sixt
vanaf € 16 /dag
Nissan Leaf Budget
vanaf € 19 /dag
Cupra Born Avis
vanaf € 20 /dag
Volvo XC40 Thrifty
vanaf € 22 /dag
Polestar 2 Avis
vanaf € 27 /dag
Mercedes-Benz e-Vito electic Avis
vanaf € 28 /dag
Mercedes-Benz Evito Budget
vanaf € 62 /dag
Skoda Enyaq Alamo
vanaf € 63 /dag
Skoda Enyaq Iv Alamo
vanaf € 63 /dag
Jaguar I-Pace Europcar
vanaf € 93 /dag
Tesla Model 3 Hertz
vanaf € 122 /dag
Volvo C40 Alamo
vanaf € 138 /dag
Tesla Model Y Alamo
vanaf € 145 /dag

Doe een zoekopdracht voor jouw periode en filter op Elektrische auto’s om alle aanbiedingen te bekijken. Naast elektrische auto’s zijn er ook hybride auto(s) beschikbaar. Zoals:

Hyundai Ioniq Avis
vanaf € 18 /dag
Toyota Yaris Hertz
vanaf € 19 /dag
Ford Kuga Thrifty
vanaf € 20 /dag
Toyota C-HR Thrifty
vanaf € 21 /dag
Volvo XC40 Thrifty
vanaf € 22 /dag
Toyota Corolla Thrifty
vanaf € 23 /dag
Toyota Rav4 Thrifty
vanaf € 24 /dag
Kia Xceed Budget
vanaf € 28 /dag
Toyota RAV 4 Hertz
vanaf € 30 /dag
Wat kost een huurauto in Denemarken? De prijzen voor huurauto’s wisselen sterk. Met name in het hoogseizoen liggen de prijzen soms beduidend hoger dan in het laagseizoen. Wil je de actuele prijzen in Denemarken bekijken? Doe dan een zoekopdracht voor de datums waarop jij op vakantie gaat. Maar om je alvast een indicatie te geven, onderstaande huurauto’s en bijbehorende prijzen per dag hebben we onlangs voorbij zien komen:

Kia Picanto
of gelijkwaardig
Mini
vanaf € 11 /dag
Hyundai i20
of gelijkwaardig
Economy
vanaf € 13 /dag
Hyundai Bayon
of gelijkwaardig
Compact
vanaf € 16 /dag
Toyota RAV 4
of gelijkwaardig
Intermediate
vanaf € 18 /dag
Ford Kuga
of gelijkwaardig
Standard
vanaf € 20 /dag
VW Tiguan
of gelijkwaardig
Fullsize
vanaf € 22 /dag
Audi A4
of gelijkwaardig
Luxury
vanaf € 25 /dag
Renault Megane
of gelijkwaardig
Stationwagon
vanaf € 16 /dag
Mazda CX 3
of gelijkwaardig
SUV
vanaf € 18 /dag
Volkswagen Touran
of gelijkwaardig
MPV
vanaf € 19 /dag
VW Caravelle
of gelijkwaardig
Personenbusje
vanaf € 30 /dag
Renault Trafic
of gelijkwaardig
Bestelwagen
vanaf € 76 /dag
Welke autoverhuurders zijn er in Denemarken?
  • Alamo
  • Budget
  • Hertz
  • Thrifty
  • Europcar
  • Avis
  • Enterprise
  • Keddy By Europcar
  • Flizzr
  • Sixt
  • Dollar Rent a Car
  • National Car Rental
  • Your Rent
  • MABI

Auto huren zonder zorgen

Geen verborgen kosten dankzij het Worry-Free label

Waarom bij ons boeken?

  • Gratis annuleren en wijzigen
  • Echte reviews
  • Onafhankelijke prijsvergelijker
  • 24.000+ ophaallocaties wereldwijd

Denmark car rental

Are you looking for information in English about booking a rental car in Denmark?

Read more

Wanneer een huurauto boeken in Denemarken

Denemarken - Wanneer goedkoop een mini klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de mini klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een economy klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de economy klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming (Denemarken) de meest populaire maand om een auto uit de economy klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een compact klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de compact klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een intermediate klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de intermediate klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een standaard klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een auto uit de standaard klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de standaard klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een fullsize klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de fullsize klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een luxury klasse auto huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een auto uit de luxury klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een auto uit de luxury klasse te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een stationwagon huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een stationwagon te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een stationwagon te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een SUV huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is februari de voordeligste maand om een SUV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een SUV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een MPV huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een MPV te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een personenbus huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een personenbus te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Augustus is op deze bestemming de meest populaire maand om een personenbus te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een cabrio huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een cabrio te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een cabrio te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Denemarken - Wanneer goedkoop een sedan huren?

Op deze bestemming (Denemarken) is januari de voordeligste maand om een sedan te huren. Je betaalt dan gemiddeld /dag. De rest van het jaar betaal je hier gemiddeld zo’n /dag voor. Januari is op deze bestemming de meest populaire maand om een sedan te huren, gemiddeld betaal je dan zo’n /dag. Wij raden je in ieder geval aan nooit te lang te wachten met boeken van je huurauto. Boek je last minute dan is het aanbod kleiner en betaal je waarschijnlijk meer.

Autoverhuur Denemarken

Locatie informatie voor Denemarken

Denemarken ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 36 ophaallocaties in Denemarken. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Denemarken is een land in het noorden van Europa en het kleinste van de Scandinavische landen, waartoe ook Zweden en Noorwegen behoren. Overal in het land zie je de wisselwerking tussen het rijke, goed bewaard gebleven culturele erfgoed en het legendarische moderne Deense design. Denemarken is een leuke vakantiebestemming met veel afwisseling: oude steden met interessante musea, brede zandstranden, landgoederen, kastelen, betoverende eilanden, wereldberoemde attractieparken (Legoland, Tivoli) en prachtige natuurgebieden. Ook zijn er veel overblijfselen uit de tijd van de Vikingen te vinden.

Geschiedenis van Denemarken

Al omstreeks het jaar 800 hadden verschillende rijkjes op het vasteland en de eilanden van wat nu Denemarken is zich verenigd. Ze hielden bij de rivier de Eider de opmars tegen van de Frankische koning Karel de Grote. Die rivier ligt maar even ten zuiden van de huidige Deense grens. De Denen en de andere Noordse volkeren stonden gezamenlijk bekend als Vikingen, die berucht waren om hun plundertochten langs de kusten in de rest van Europa. Het waren Deense Vikingen die grote delen van Engeland veroverden en nederzettingen stichtten in Ierland (onder meer Dublin, Cork en Waterford).

Nadat ze in de elfde eeuw van de Britse Eilanden waren verdreven, richtten de Denen hun blik op de Oostzee. Ze veroverden de hele Duitse noordkust, de Baltische landen en het zuiden van Zweden. De Deense koning had een machtige positie, maar in de dertiende eeuw besloot de adel die macht te beperken. Koning Erik V werd gedwongen een handvest te ondertekenen, waarmee zijn autoriteit fors werd beperkt. Dit document wordt gezien als de eerste grondwet van het land.

In 1397 werd Denemarken met Zweden en Noorwegen verenigd in de Unie van Kalmar. Deze unie werd gevormd door de Deense koningin Margareta. De Zweden waren het niet eens met de centralisatie van de macht in Denemarken. Nadat de Deense koning Christiaan II een bloedbad had aangericht in Zweden, kwam de adel in dat land in opstand. Toen hun leider Gustav Wasa zich in 1523 tot koning kroonde, was dat feitelijk het einde van de unie. Wel bleven Noorwegen en Denemarken met elkaar verbonden in één rijk. Na het uiteenvallen van de Unie van Kalmar hebben Denemarken en Zweden herhaaldelijk oorlog met elkaar gevoerd. Daarbij verloor Denemarken het Skåneland in het zuiden van Zweden.

Tijdens de opmars van Napoleon kozen de Denen de kant van de Franse keizer. Dat kwam ze duur te staan, want na de ondergang van Napoleon moesten de Denen Noorwegen afstaan aan Zweden. Denemarken behoorde niet langer tot de grootmachten. Intussen verzette het volk zich meer en meer tegen de monarchie. Na de revoluties van 1848 in andere Europese landen vormde de Deense koning Frederik VII het land om tot een constitutionele monarchie met een gekozen parlement.

Daarna volgde strijd om het deels Deense, deels Duitse Sleeswijk. Na twee oorlogen moest Denemarken dit gebied in 1864 afstaan aan de Duitsers. Na de Eerste Wereldoorlog mocht de bevolking per referendum bepalen bij welk land ze wilde horen. Het Deenstalige noorden van Sleeswijk koos voor aansluiting bij Denemarken, de rest bleef bij Duitsland.

Tijdens die Eerste Wereldoorlog was Denemarken neutraal. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wilde Denemarken onpartijdig blijven, maar Duitsland viel het land binnen en bezette het vijf jaar lang. In 1973 trad Denemarken toe tot de Europese Unie, maar de Denen wilden zelf zeggenschap houden op monetair gebied. Terwijl in veel landen van de EU de euro werd ingevoerd als wettig betaalmiddel, besloot Denemarken hier niet aan mee te doen.

Samenleving en Cultuur

De tijd dat de Deense Vikingen gevreesd werden als hun schepen zich vertoonden voor de kusten elders in Europa ligt al ver achter ons. Tegenwoordig wordt de Deense samenleving gezien als een maatstaf voor de westerse beschaving met een uitgebreid stelsel van sociale zekerheid en volop individuele vrijheid. Net als de andere Scandinaviërs hebben Denen gelijkheid en sociale rechtvaardigheid hoog in het vaandel staan. Deze gedragscode werd door de Deens-Noorse schrijver Aksel Sandemose zelfs in een boek vastgelegd en staat bekend als Janteloven (wet van Jante). Samen met hygge (gezelligheid) drukt dit de Deense volksaard uit. In lijstjes van ‘gelukkigste landen ter wereld’ scoort Denemarken altijd hoge punten.

Denen zijn harde werkers, maar denk niet dat ze verslaafd zijn aan hun werk, ze hechten sterk aan een goede balans tussen werk en privéleven. Overwerk is geen indicatie van hart voor je werk, maar dat je je werk niet op orde hebt!

In en rond de hoofdstad Kopenhagen woont bijna een derde van de Deense bevolking. De tweede stad van het land is Århus, gevolgd door Odense, Aalborg en Esbjerg. Het noorden van Jutland is het dunst bevolkt. Ongeveer 85% van de bevolking heeft Deens als moedertaal. Deens is nauw verwant aan Noors en Zweeds, maar er zijn duidelijke verschillen. Toch kunnen veel Denen, Noren en Zweden elkaar tot op zekere hoogte verstaan. Veel Denen spreken overigens vloeiend Engels als tweede taal.

Deens design is wereldberoemd: van meubels en andere interieurstukken tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen, elektronische apparatuur, sieraden, textiel en architectuur. Het kenmerkt zich door minimalisme en functionaliteit. Ook de mondelinge volksverhalen die de Deense schrijver Hans Christian Andersen vastlegde in sprookjes zijn wijd verspreid.

Staatsinrichting en Bestuur

Denemarken is het oudste nog bestaande koninkrijk ter wereld. In de huidige constitutionele monarchie speelt het koningshuis slechts een ceremoniële en representatieve rol. Het Deense parlement bestaat uit één kamer, het Folketinget (de volksvergadering). Van de 179 leden worden er twee gekozen door de bevolking van de Faeröer Eilanden en nog eens twee door de inwoners van Groenland. Partijen bezetten zetels via evenredige vertegenwoordiging, al geldt er wel een kiesdrempel van 2%. Algemene verkiezingen worden in principe eens per vier jaar gehouden.

Denemarken is verdeeld in vijf regio’s: Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland en Hovedstaden, dat bestaat uit Kopenhagen en omgeving. De regioraad (Regionsråd) wordt rechtstreeks gekozen. De regio’s houden zich voornamelijk bezig met gezondheidszorg en regionale ontwikkeling (onder meer natuurbeheer en toerisme).

Economie

Als je met een huurauto door het Deense platteland rijdt zal je opvallen dat bijna alle land in gebruik is voor akkerbouw en veeteelt. Je zou daardoor gemakkelijk kunnen denken dat de agrarische sector belangrijk is voor de economie. In werkelijkheid speelt die maar een bescheiden rol, al heeft Denemarken wel een grote zuivelindustrie.

Denemarken is sterk afhankelijk van buitenlandse handel. De export bestaat voornamelijk uit machines (waaronder windturbines), voedsel en dranken, maar ook chemicaliën en andere chemische producten zoals medicijnen. Bekende Deense bedrijven zijn het transportbedrijf Mærsk, zuivelproducent Arla, het farmaceutische bedrijf Novo Nordisk, brouwerij Carlsberg en speelgoedfabrikant LEGO.

Het overgrote deel van de Denen werkt in de dienstverlening en toerisme is daar een onderdeel van. De meeste buitenlandse toeristen komen uit het directe buurland Duitsland, gevolgd door Noorwegen, Zweden en Nederland. Niet alleen de steden, het landschap en de stranden trekken toeristen naar Denemarken, ook het verleden als basis van de Vikingen trekt bezoekers. Door het hele land zijn er verschillende musea en attracties die de geschiedenis van de Vikingen levend houden.

Geografie en Klimaat

Denemarken wordt vrijwel helemaal omgeven door zee: ten westen de Noordzee, ten noorden het Skagerrak en ten westen het Kattegat en de Oostzee, waartussen de smalle zeestraat Øresund de scheiding vormt met Zweden. De Deense hoofdstad Kopenhagen is via de Øresundsbrug verbonden met het Zweedse Malmö. Alleen in het zuiden heeft Denemarken een landgrens, met Duitsland, van slechts 67 kilometer lang.

Het schiereiland Jutland (Deens: Jylland) vormt het grootste deel van Denemarken. Daarnaast bestaat het land uit enkele grote eilanden zoals Sjælland (waarop de hoofdstad ligt), Fyn en Lolland en honderden kleinere eilanden. Ver van de andere Deense eilanden ligt Bornholm, diep in de Oostzee en dichter bij Zweden. Door al die eilanden heeft Denemarken een kustlijn van maar liefst ruim 7000 kilometer. Ook de Faeröer Eilanden en Groenland behoren tot Denemarken, maar die laten we bij deze beschrijving buiten beschouwing.

De Noordzeekust van Jutland, in het westen, heeft brede zandstranden, terwijl de oostkust over het algemeen bedekt is met kiezelstranden. Denemarken is een heel vlak land. Het hoogste natuurlijke punt is de heuvel Møllehøj, ten zuiden van Århus, met een hoogte van 170 meter en 86 centimeter. Dat wordt zo precies aangegeven, omdat andere ‘hoge’ punten in Denemarken slechts centimeters lager zijn.

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat, gekenmerkt door koele tot koude winters en milde zomers. Januari en februari zijn de koudste maanden, juli is de warmste maand. Door de ligging tussen de Noordzee en de Oostzee is het weer vaak onvoorspelbaar: er kan zomaar een regenbui vallen. In mei en juni valt de minste neerslag; augustus, september en oktober zijn gemiddeld de natste maanden. Verder zijn er grote variaties in daglicht: midden in de winter is er maar zeven uur daglicht, terwijl in het hart van de zomer de zon in Denemarken om half vijf ‘s ochtends opkomt en pas om 10 uur ‘s avonds ondergaat.

Verkeer en Infrastructuur Denemarken

Denemarken heeft een uitstekend wegennet, dat goed wordt onderhouden. Er lopen autosnelwegen (motorvejer) naar alle regio’s, al zul je op veel van de eilandjes die niet aantreffen, die hebben alleen lokale wegen. Maar zulke wegen zijn nou juist leuk om te verkennen met een huurauto. Het is vrijwel nergens in Denemarken heel druk op de weg, met uitzondering van de hoofdstad Kopenhagen en omgeving.

Denemarken kent geen tolwegen, maar er zijn wel twee bruggen waar je voor moet betalen: de Storebæltsbrug tussen Sjælland en Fyn en de Øresundsbrug tussen Kopenhagen en Malmö in Zweden. De tarieven zijn aan de hoge kant, maar je rijdt dan wel over iconische staaltjes van bouwkunst!

Vliegvelden

De drukste luchthaven van het land (en van heel Scandinavië) is Kopenhagen Kastrup Airport, dat 8 kilometer ten zuiden van de Deense hoofdstad ligt. Je kunt vanuit het buitenland ook rechtstreeks vliegen op Billund Airport (vlak bij Legoland) en Aalborg Airport in het noorden van Jutland. Het kleine Århus Airport is vooral in de zomer druk als er chartervluchten van en naar zonbestemmingen worden verwerkt. Binnenlands is de vliegverbinding tussen Kopenhagen en Rønne Airport, op het eiland Bornholm, populair.

Op alle luchthavens is er een ruim aanbod van auto’s te huur. Vooral in de zomermaanden is de vraag naar huurauto’s in Denemarken groot. Als je een auto wilt huren, raden we je aan die ruim op tijd te reserveren. Op onze site kun je bovendien op je gemak huurauto’s van diverse aanbieders met elkaar vergelijken.

Openbaar Vervoer

Er zijn goede verbindingen met het openbaar vervoer tussen de grote(re) Deense plaatsen, zowel per bus als per trein. Hoewel de Deense spoorwegen trots melden dat er ook hogesnelheidstreinen rijden is het aantal lijnen vrij beperkt. Bovendien rijden die treinen hooguit 200 kilometer per uur, zodat snellere treinen een toepasselijker benaming is. Lang niet alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar. Voor optimaal genieten van alles wat Denemarken te bieden heeft, kun je het beste een auto huren.

Als je met een huurauto onderweg bent in Denemarken zul je veel gebruikmaken van bruggen die de eilanden met elkaar verbinden. Daarnaast zijn er diverse veerdiensten. Van Sjællands Odde kun je met de ferry naar Århus of Øerne in Jutland. Verder varen er veerboten tussen Fynshav (in het zuiden van Jutland) en Bøjden (op het eiland Fyn) en tussen Spodsbjerg (op Langeland ) naar Tars (bij Nakskov op het eiland Lolland).

Internationale veerboten zijn er ook, bijvoorbeeld van Frederikshavn naar het Zweedse Göteborg, van Helsingør naar Helsingborg, ook in Zweden, en van Hirtshals naar Kristiansand in Noorwegen. Overigens is het voordeliger om in de haven van aankomst een auto te huren dan de huurauto mee te nemen op deze internationale ferry’s.

In de Deense steden is het openbaar vervoer goed geregeld. Dat bestaat voornamelijk uit busvervoer. Kopenhagen heeft daarnaast een netwerk van metrolijnen. Århus en Odense hebben kleinere systemen met lightrail.

Eten en Drinken

De traditionele Deense lunch is smørrebrød: sneetjes brood met divers beleg, variërend van ingelegde haring, gebakken schol en zalm tot vleeswaren, patés en diverse kazen. Als je smørrebrød in een restaurant bestelt, kun je vaak kiezen uit diverse soorten brood, waaronder het donkere volkoren roggebrood rugbrød.

Natuurlijk moet je ook een worstje halen bij een straatventer in een pølsevogn (letterlijk: worstwagen). Vooral de Deense variant van de hotdog is populair, waarbij het worstje bedekt wordt onder ketchup, sterke mosterd, Deense remouladesaus, gebakken uien en ingelegde komkommer.

Denemarken maakt prachtige kazen, waaronder enkele lokale delicatessen, zoals rygeost en Vesterhavsost, die rijpt in grotten in het westen van Jutland. Wienerbrød is een bekend Deens gebakje gemaakt van bladerdeeg, amandelspijs en kaneel.

Als Denen haring eten, drinken ze daarbij vaak Akvavit, een soort jenever die zeer koud wordt geschonken. Carlsberg is het bier dat in Denemarken zelf gebrouwen wordt. Daarnaast zijn er veel lokale brouwerijtjes die speciaalbieren op de markt brengen.

Roadtrips met een huurauto in Denemarken

Het huren van een auto is een handige en efficiënte manier om Denemarken te verkennen, vooral als je van plan bent meer afgelegen gebieden te bezoeken, waar treinen en bussen minder vaak of zelfs helemaal niet rijden. Naast grote plaatsen als Århus, Aalborg en Odense raden we je aan in je huurauto naar de kleinere eilanden te rijden. Die eilanden en eilandjes hebben allemaal een eigen karakter. Bekijk de kleurrijke vakwerkhuizen in Ærøskøbing op het eiland Ærø of bezoek het gezellige Nykøbing op het eiland Falster.

De zogeheten Margrietroute (Margueritruten) is geknipt voor een reis met een huurauto door Denemarken. Deze 4200 kilometer lange route loopt langs alle grote en kleine Deense attracties en wordt gemarkeerd door bruine borden met daarop een witte margriet, de nationale bloem van Denemarken. Je hoeft het traject natuurlijk niet helemaal te rijden, de route is heel handig opgedeeld in acht verschillende stukken, die op elkaar aansluiten. Je zult met je gehuurde auto nooit twee keer over dezelfde weg rijden en maar één keer over de snelweg als de route over de Grote Beltbrug voert.

Een vakantie in Denemarken combineren met reizen door Zweden of Noorwegen? Ook dat kan, we vertellen je er alles over in onze blog over reizen met een huurauto door alle Scandinavische landen. Vergeet niet de verhuurder in te lichten als je met je gehuurde auto de grens oversteekt, zelfs als het maar een kort tripje is naar bijvoorbeeld Malmö.

Accommodatie

  1. Hotels zijn aan de prijzige kant in Denemarken, maar soms kun je goedkopere deals vinden door ruim van tevoren online te boeken (net als dat geldt voor het huren van een auto). Ook de vele bed & breakfasts in Denemarken zijn goedkoper dan de grote hotels en verder zijn er budgethotels, onder meer van de ketens Zleep en Cab-inn.
  2. Een ander alternatief zijn de historische oude herbergen – Kro in het Deens – die je overal in het land kunt vinden. In de zomer kun je kiezen voor een verblijf op een camping (campingpladser), die niet alleen plaats bieden aan tenten en caravans, maar ook vaak huisjes te huur aanbieden.

Tijdzone

Denemarken heeft de Midden-Europese Tijd (MET), oftewel een uur later dan de standaardtijd UTC. Van april tot oktober geldt een zomertijd, dan wordt de klok een uur vooruitgezet.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Denemarken raden wij je, naast zoeken met Google, de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

  • Valuta
    Danish krone
  • Rijrichting
    Rechts
  • Max snelheid in de stad
    50 km/h
  • Max snelheid snelweg
    80 km/h
  • Taal
    Deens
  • Populaire autoklasse
    Compact
  1. Home
  2. Autohuur Denemarken