Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Bali zodat jij dat niet hoeft te doen.
EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Bali. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.
|
Avis |
vanaf
|
Toyota Agya of gelijkwaardig
|
Mini |
vanaf
|
---|---|---|
Toyota Avanza of gelijkwaardig
|
Compact |
vanaf
|
Toyota Kijang of gelijkwaardig
|
Intermediate |
vanaf
|
Toyota Innova of gelijkwaardig
|
Fullsize |
vanaf
|
Toyota Avanza of gelijkwaardig
|
MPV |
vanaf
|
Op deze bestemming (Bali) is april de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Bali) is maart de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Bali) is maart de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Bali) is januari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Bali) is maart de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande locaties
Bali draagt met recht de titel ‘tropisch paradijs’: het is een prachtig eiland dat bekendstaat om zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en warme gastvrijheid. Het is de populairste vakantiebestemming van Indonesië, vooral door de aantrekkingskracht van wonderschone stranden met kristalhelder water. Enkele van de beroemdste stranden ter wereld vind je op Bali: Kuta, Seminyak en Nusa Dua.
Het eiland heeft door het hindoeïsme een unieke cultuur binnen Indonesië, dat verder overwegend islamitisch is. Bali wordt wel het eiland van duizend tempels genoemd. Het is ook nog eens bijzonder vruchtbaar. Dat zie je al meteen bij aankomst: het groen spat je tegemoet. Midden in die weelderige begroeiing zie je kleurrijke vogels en het regenwoud in het binnenland herbergt mooie watervallen. De terrasvormige rijstvelden van het eiland staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als een bijzonder cultuurlandschap.
Bali heeft bijna 4,5 miljoen inwoners en meer dan de helft van de bevolking woont in het zuidelijke deel dat Sarbagita wordt genoemd en bestaat uit de hoofdstad Denpasar en ruime omgeving. Balinezen zijn een smeltkroes van andere volkeren, maar één ding verenigt ze: het hindoeïsme. Negen op de tien Balinezen is hindoe. Op Bali is die religie wel iets anders dan in het land van oorsprong, India. Balinees hindoeïsme is minder strikt en veel meer gericht op uiterlijke ceremoniën.
Bali ligt net ten oosten van Java, van dat dichtbevolkte Indonesische eiland gescheiden door de zee-engte Straat Bali. En die zeestraat is echt ‘eng’ (in de zin van ‘nauw’): op het smalste punt nog geen 3 kilometer breed. Bali meet van oost naar west ruim 150 kilometer en van noord naar zuid zo’n 110 kilometer. Het eiland is iets groter dan de Nederlandse provincie Noord-Brabant en iets kleiner dan de Belgische provincies Oost- en West-Vlaanderen samen. De noordkust grenst aan de Balizee, de zuidkust van het eiland kijkt uit over de Indische Oceaan. Het hoogste punt is de vulkaan Gunung Agung. Ten oosten van Bali ligt het eiland Lombok.
Met ruim 6 miljoen buitenlandse toeristen en 10 miljoen(!) Indonesische bezoekers per jaar zal duidelijk zijn dat het eiland vooral drijft op toerisme. Een groot deel van de grond op Bali wordt ingenomen door uitgestrekte rijstvelden en koffieplantages. Verder wordt er fruit geteeld en groente verbouwd. De landbouw speelt dus ook een belangrijke rol. Verwerking van die landbouwproducten gebeurt voornamelijk in de hoofdstad Denpasar. De naam van die stad betekent ‘bij de markt’ en handel is vanouds een wezenlijk onderdeel van de lokale economie.
Het internationale vliegveld van Bali ligt op een landengte tussen Denpasar en het schiereiland Bukit. Deze luchthaven – officieel Bandar Udara Internasional I Gusti Ngurah Rai – heeft twee terminals: één voor internationale aankomsten en vertrekken en één voor reizen binnen Indonesië. De luchthaven is vernoemd naar de Balinese verzetsstrijder Ngurah Rai. Die naam kom je op veel meer plekken tegen: onder meer het stadion in Denpasar en een universiteit in de stad dragen zijn naam. Vlak voor het vliegveld staat een enorm groot standbeeld van de man. Op het vliegveld zelf zijn geen balies voor de verhuur van auto’s om zelf te besturen. Wel zijn er in de omgeving van de luchthaven veel autoverhuurders, en als je bij hen een auto reserveert, zullen ze je net buiten de Aankomsthal opwachten.
De meeste plaatsen op Bali zijn vanaf de luchthaven het gemakkelijkst te bereiken via de tolweg Bali Mandara tussen Denpasar en het schiereiland Bukit met een aftakking naar het vliegveld.
Sinds 2020 is er een nieuwe busmaatschappij actief in het zuiden van Bali: Trans Metro Dewata. Deze service wordt door de lokale bevolking meestal Teman Bus genoemd. Er zijn vijf lijnen, onder meer naar Kuta, Sanur, Gianyar, Ubud en de luchthaven Ngurah Rai. Sarbagita Bus onderhoudt twee buslijnen: tussen Batubalan en Nua Dusa, via Denpasar en de luchthaven, en tussen het park Garuda Wisnu Kencana (op het schiereiland Bukit) en het stadion Ngurah Rai in Denpasar.
De meeste mensen maken voor openbaar vervoer gebruik van ojek’s (brommertaxi’s) via de apps van Gojek en Grab. In sommige delen van Bali zijn onafhankelijke ojek’s die zich verzetten tegen deze organisaties en waar je dan ook geen brommertaxi via de app kunt bestellen. De brommers van Gojek en Grab mogen er wel passagiers afzetten, maar niet ophalen.
Voor langere afstanden vertrekken (mini)bussen vanaf verschillende terminals in de hoofdstad Denpasar. De Batubulan Terminal ligt ver van het centrum van de stad en is voor bussen naar het centrale en oostelijke deel, de Tegal Terminal voor bussen naar het zuiden, de Kereneng Terminal voor bussen in de richting van de stranden van Sanur, en de Ubuntu Terminal voor bussen naar het noorden en westen van het eiland.
Op heel Bali rijden zogeheten bemo’s, minibusjes die langs vaste routes rijden, maar waar je op elk punt kunt in- of uitstappen.
Allereerst: in Indonesië en dus ook op Bali rijdt men aan de linkerkant van de weg. Althans, in theorie, want een Balinees vindt vaak het midden van de weg het meest comfortabel. Het verkeer in het zuiden van Bali is druk en chaotisch, met auto’s, brommers en scooters die elk gaatje benutten om een paar meter vooruit te komen. Het verkeer staat in spitstijden vaak vast, zeker in en om de hoofdstad Denpasar.
Even buiten dat zuiden wordt het verkeer al een stuk rustiger. Als je Bali echt wilt ontdekken maak je een rondreis en daarvoor is een huurauto het ideale vervoermiddel. Want bedenk dat de temperatuur het hele jaar hoog ligt en dan is het wel zo lekker om in een gehuurde auto met airconditioning rond te kunnen rijden. Er loopt een weg langs de hele kust van Bali, maar je kunt ook prachtige tochten maken door het bergachtige binnenland. De hoofdwegen op Bali zijn van heel behoorlijke kwaliteit. In steden en dorpen zijn vaak heel smalle wegen waar eenrichtingverkeer geldt.
De lokale bevolking neemt het niet zo nauw met de verkeersregels. Zo rijden ze bijvoorbeeld vrolijk rechtdoor als hun auto toch duidelijk op het vak staat dat voor linksaf slaan is bedoeld. Een verkeerslicht dat op rood staat wordt weleens genegeerd. Bovendien mag je op Bali vaak linksaf door rood, dit wordt aangegeven door een bordje met de tekst belok kiri jalan terus. Als je er eenmaal aan gewend bent dat regels niet altijd worden nageleefd, is autorijden op Bali echt niet moeilijk.
Parkeren kun je vrijwel overal, tenzij dat uitdrukkelijk niet is toegestaan via verbodsborden. Vaak is er een parkeerwachter (officieel of onofficieel) die een oogje in het zeil houdt en een bedragje vraagt van 2000 of 3000 roepia (12-18 eurocent). In toeristengebieden, bijvoorbeeld Kuta, zijn enkele grotere parkeerterreinen waar een iets hoger tarief geldt, ongeveer 5000 roepia.
Bedenk wel dat je op Bali vrijwel nergens hard rijdt en het dus veel meer tijd kost dan je denkt om een bepaalde afstand te overbruggen. Zo kost een ritje van het zuiden naar het noorden al gauw 4 tot 5 uur. Maar onderweg de meest fantastische uitzichten! Blijf wel alert, want het komt geregeld voor dat honden, koeien of andere dieren midden op de weg lopen.
Een huurauto is ook ideaal om duik- en surfspullen mee te nemen, want er zijn veel locaties op Bali waar je die uitrusting goed kunt gebruiken.
Het hele jaar door ligt de temperatuur op Bali overdag rond de 30°C, ‘s nachts even boven de 20°C. In de hoger gelegen gebieden is het koeler. Het regenseizoen loopt van november tot half april. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van dit seizoen en denken dat het voortdurend regent. Een enkele keer zal het een hele dag regenachtig zijn, maar meestal valt er alleen in de middag neerslag in de vorm van een felle onweersbui, waarbij in korte tijd een enorme hoeveelheid water naar beneden komt en het ook flink kan waaien. Zo’n bui koelt lekker af en daarvoor en daarna schijnt de zon gewoon. Het is wel aan te raden om tijdens zo’n bui je huurauto even stil te zetten en in een warung een hapje te gaan eten of drinken.
Als toeristeneiland is er geen gebrek aan hotels op Bali, van uiterst luxe resorts tot uitstekende hotels, maar ook eenvoudige guesthouses. Verder vind je op Bali veel villa’s met zwembad te huur, die wel een stuk duurder zijn dan hotels, maar dan heb je ook wat! En vanuit zo’n villa als basis Bali verkennen per huurauto is natuurlijk ideaal! De meeste accommodaties vind je in het zuiden van Bali, maar ook in de rest van het eiland zul je geen moeite hebben een onderkomen te vinden.
🚙 Aantal verhuurders | 2 |
⭐ Populairste verhuurder | Avis |
💰 Goedkoopste verhuurder | Avis |
🏆 Best beoordeelde verhuurder | Avis |