Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Denpasar zodat jij dat niet hoeft te doen.
EasyTerra Autohuur Denpasar is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuurbedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.
Hieronder staan de best beoordeelde autoverhuurbedrijven in Denpasar. Vergelijk met één zoekopdracht alle beoordelingen en prijzen van deze verhuurbedrijven.
Welke verzekeringen kies ik, hoe zit het met borg? Lees onze artikelen met handige informatie en tips. Zo kies je de juiste huurauto.
Onderstaand zijn de meest gestelde vragen voor Denpasar. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina.
|
Avis |
vanaf
|
Toyota Agya of gelijkwaardig
|
Mini |
vanaf
|
---|---|---|
Toyota Avanza of gelijkwaardig
|
Compact |
vanaf
|
Toyota Kijang of gelijkwaardig
|
Intermediate |
vanaf
|
Toyota Innova of gelijkwaardig
|
Fullsize |
vanaf
|
Toyota Avanza of gelijkwaardig
|
MPV |
vanaf
|
Op deze bestemming (Denpasar) is april de voordeligste maand om een auto uit de mini klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Denpasar) is april de voordeligste maand om een auto uit de compact klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Denpasar) is april de voordeligste maand om een auto uit de intermediate klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Denpasar) is februari de voordeligste maand om een auto uit de fullsize klasse te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Op deze bestemming (Denpasar) is april de voordeligste maand om een MPV te huren. Je betaalt dan gemiddeld
Als je op zoek bent naar een huurauto in Indonesië, maar in een andere stad dan Denpasar, klik dan door naar de Auto huren Indonesië, vanuit daar kun je een keuze maken in welke stad in Indonesië je een auto huren wilt.
Denpasar is de hoofdstad van het Indonesische eiland Bali. De naam is een samentrekking van de Balinese woorden ‘den’ (‘naast’ of ‘bij’) en ‘pasar’ (‘markt’), wat aangeeft dat de stad begon als een belangrijke marktplaats, waar kooplui uit heel Zuidoost-Azië handel dreven. Nog steeds is Denpasar het commerciële hart van Bali. Als hoofdstad is het uiteraard ook het bestuurlijke centrum van het eiland. Hoewel veel toeristen de stad links laten liggen is Denpasar een bezoek meer dan waard: prachtige tempels, levendige markten en eetstalletjes die je het water in de mond doen lopen. In Denpasar vind je ook de grootste traditionele markt van Bali, de Pasar Kumabasari. Verder is er een interessant museum, waarvan alleen al de architectuur van de negen gebouwen het bekijken waard is.
In de 18e en 19e eeuw was Denpasar de zetel van de Radja's van het koninkrijk Badung. Het was een van de twee koninkrijken in het zuiden van Bali die zich heel lang onttrokken aan de koloniale overheersing door de Nederlanders. Pas in 1906 werd Denpasar veroverd, maar niet na een laatste verzetsdaad van de Radja. Toen het Nederlandse leger zijn paleis naderde, pleegden hij, zijn hele familie en ongeveer duizend volgelingen massaal zelfmoord. Daaraan herinnert het monument Puputan in het centrum van Denpasar.
Denpasar is de grootste stad van Bali, met ruim 800.000 inwoners. In het hele zuidelijke gebied rond de hoofdstad – Sarbagita – wonen in totaal bijna 2,5 miljoen mensen, oftewel meer dan de helft van alle inwoners van het eiland. De hoofdstad is, evenals de rest van het eiland, een smeltkroes van Balinese en Javaanse culturen met het hindoeïsme als overheersende religie.
Het zuidelijke deel van Bali is relatief vlak en het is dus niet vreemd dat juist daar de hoofdstad van het eiland ligt. Ten westen van Denpasar liggen de populaire stranden van Kuta, Legian en Seminyak, terwijl in het oosten Sanur ligt, een andere geliefde toeristenbestemming. Dwars door de stad loopt de Badungrivier, van noord naar zuid, die uitmondt in de Golf van Benoa.
Bali leunt op het toerisme en ondersteunende diensten voor die sector zijn vaak gevestigd in Denpasar. Daarnaast is handel vanouds een pilaar van de economie van de hoofdstad. Verder is de stad het bestuurlijke centrum van het land en heeft Denpasar veel instellingen voor (hoger) onderwijs. Ook de verwerking van landbouwproducten van het eiland en de ambachtelijke productie van souvenirs leveren een flinke bijdrage aan de lokale economie.
Het internationale vliegveld van Bali – Ngurah Rai International Airport – ligt ten zuiden van de hoofdstad. Van het centrum van Denpasar is het 16 kilometer rijden naar de luchthaventerminal. Bali is een populaire toeristenbestemming en de luchthaven heeft dan ook uitstekende verbindingen, waardoor Denpasar van vrijwel overal in de wereld gemakkelijk te bereiken is.
Hét openbaar vervoer in Denpasar bestaat uit brommertaxi’s – ojek’s – die je kunt bestellen via de app van Grab of de Indonesische variant Gojek. Overigens kun je via die apps nog veel meer bestellen: maaltijden, koffie en andere drankjes, boodschappen, medicijnen en zelfs een massage of een schoonmaakster. Door deze apps is de populariteit van de zogeheten bemo’s sterk gedaald. Bemo’s zijn minibusjes die op vaste routes rijden en stoppen als een passagier daarom vraagt of als iemand langs de weg aangeeft mee te willen rijden.
Sinds 2020 is er een nieuwe busmaatschappij actief in het zuiden van Bali: Trans Metro Dewata. Deze maatschappij is beter bekend als Teman Bus en onderhoudt vijf lijnen, onder meer naar Kuta, Ubud, Gianyar, Sanur en de luchthaven Ngurah Rai. Sarbagita Bus rijdt tussen Batubalan en Nua Dusa, via Denpasar en de luchthaven. De andere bus van deze maatschappij rijdt tussen het park Garuda Wisnu Kencana (op het schiereiland Bukit) en het stadion Ngurah Rai in Denpasar.
Op Bali rijdt het verkeer links. Met veel mensen op een relatief kleine oppervlakte kan het verkeer in Denpasar en omgeving erg hectisch zijn. Je zult vooral moeten wennen aan de enorme hoeveelheid scooters, die elk gaatje benutten om vooruit te komen. Daarbij geldt in veel van de nauwe straatjes eenrichtingverkeer, waardoor het soms moeilijk navigeren is in het centrum van de stad. Verder staat het verkeer er geregeld vast, zeker in de spits. Maar laat dat je er niet van weerhouden een auto te huren, want voor tochten buiten Denpasar is dat het ideale vervoermiddel.
Parkeren in Denpasar is dan weer verrassend eenvoudig. Je kunt namelijk overal parkeren, tenzij er nadrukkelijk met verbodsborden wordt aangegeven dat je er geen (huur)auto mag stallen. Vaak is er een parkeerwachter in de buurt. De officiële zijn te herkennen aan een blauw uniform, de onofficiële maken zichzelf wel kenbaar. In beide gevallen word je een bedragje gevraagd van 2000 of 3000 roepia, oftewel 12 tot 18 eurocent.
Met prachtige stranden ten westen en ten oosten van de stad is er geen gebrek aan accommodatie rond Denpasar: hotels en vakantieresorts, maar ook eenvoudiger guesthouses. In de stad zelf is ook een heel behoorlijk aanbod aan hotels en daarnaast zijn er steeds meer inwoners die een kamer, huis of villa aanbieden via Airbnb.
🚙 Aantal verhuurders | 3 |
⭐ Populairste verhuurder | Avis |
💰 Goedkoopste verhuurder | Avis |
🏆 Best beoordeelde verhuurder | Avis |